‘Samsung Galaxy S22 Ultra laat ondanks onthulling lang op zich wachten’

Smartphones Mark Hofman 27 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

De Samsung Galaxy S22 Ultra, één van de smartphones die op februari door Samsung wordt aangekondigd, laat nog lang op zich wachten. Dat is in ieder geval het gerucht dat we op dit moment online tegenkomen.

We begrijpen het hartstikke goed als dit voor een beetje verwarring kan zorgen. Dat deed het bij ons op de redactie immers ook. De smartphone ziet over iets minder dan twee weken het daglicht, maar zal voorlopig niet snel beschikbaar zijn. Wat is er precies aan de hand?

Samsung Galaxy S22 Ultra laat op zich wachten

Op 9 februari 2022 krijgen we eindelijk de kans om officieel kennis te maken met de Samsung Galaxy S22 Ultra. In de afgelopen paar maanden hebben we al een aardig beeld gekregen van het toptoestel uit Zuid-Korea door middel van gelekte informatie, beelden en hints. Toch is het altijd fijn om te zien wat het toestel daadwerkelijk te bieden heeft en wat de beweegredenen zijn van Samsung om voor bepaalde keuzes te gaan. Al kunnen we mogelijk wel onze vraagtekens zetten bij het moment van die aankondiging.

De wereld kampt namelijk met een chiptekort, waardoor verschillende producten lang op zich laten wachten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Tesla Cybertruck die inmiddels alweer naar 2023 is verschoven. Het is op het moment alles behalve ideaal op de markt en daar zal ook Samsung wat van gaan merken. Een Zuid-Koreaanse leaker zegt met een woordvoerder van het bedrijf gesproken te hebben, die al laat weten wat voor een bui ons boven het hoofd hangt.

Volgens de informatie kan het tot wel drie maanden duren voordat de Samsung Galaxy S22 ultra überhaupt geleverd kan worden. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan kan het zomaar eens langer gaan duren dan de levering van de Galaxy Z Fold 3.

Hoe serieus is de informatie?

Het is in deze periode erg lastig om te bepalen welke informatie juist is en welke niet. In de afgelopen paar maanden hebben we al zoveel over het toestel gehoord, waaronder ook veel dezelfde geluiden, dat zo goed als zeker is dat er binnen Samsung aardig wat lekken zijn. Maar deze informatie in het bijzonder rammelt hier en daar wel iets.

De bron is niet ontzettend bekend, dus dat maakt het hele verhaal al iets lastiger. Er zijn mensen die spreken over een slechte reputatie, maar in Europa hebben we er nog niet vaak te maken gehad. Daarbij is dit soort informatie altijd lastig te beoordelen, omdat het bericht op verschillende manieren opgevat kan worden. Zo lijkt het er bijvoorbeeld op dat hij spreekt over de slechtst mogelijke situatie.

Alle kleurenopties Samsung Galaxy S22 Ultra zien het daglicht

Kijken we naar de Galaxy Z Fold 3 verwijzing die hij maakt, komt er wel al meer waarheid bij kijken. De opvouwbare toestel liep in Europa, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk aardig wat vertraging op. Gezien de populariteit rondom de Samsung Galaxy S22 Ultra aanzienlijk groter is, is het zeker niet onmogelijk. Maar neem het nieuws dus wel met een flinke korrel zout.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen