Mark Hofman
Mark Hofman Smartphones 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy S22 Ultra biedt ons minder voor evenveel geld

Het is nog heel even wachten, maar de Samsung Galaxy S22 komt eraan. De nieuwe vlaggenschipserie wordt in februari aangekondigd en komt dan vervolgens ook naar ons land. Maar hoeveel moet je dan betalen om er eentje te bemachtigen?

Officieel woord daarover is natuurlijk nog niet naar buiten gebracht, maar gelukkig heeft het internet vele betrouwbare bronnen die de informatie vroegtijdig kunnen geven. Zo wisten we al even wat de Amerikaanse prijzen van de Samsung Galaxy S22 zouden zijn, maar nu weten we ook hoeveel wij ervoor moeten betalen.

Samsung Galaxy S22: zoveel gaan de smartphones kosten

De Samsung Galaxy S22 komt volgende maand naar je toe. De smartphoneserie zal ook dit jaar weer bestaan uit drie verschillende toestellen, met het Ultra-model als opvallendste. Vorige week heeft Samsung iets meer bekendgemaakt over het nieuwe topmodel.

Zo weten we bijvoorbeeld dat het toestel verdomd veel wegheeft van de Galaxy Note, omdat het de smartphone mogelijk gaat vervangen. Iets dat eerdere geruchten ons ook al wisten te vertellen. Met dat in het achterhoofd is het dus zeer interessant hoeveel ons dat als consument precies gaat kosten.

Op Twitter maakt Roland Quandt, op dit gebied een uiterst betrouwbare bron, de prijzen voor Europa bekend. Zoals je hieronder kunt zien kost het standaard model je €849, het plus-model je €1049 en het topmodel je €1249. Uiteraard zijn dit wel de vanaf prijzen.

Evenveel geld, minder werkgeheugen

Er zijn een aantal zaken waar Samsung-fans, die op de bovenstaande tweet gereageerd hebben, tegenaan lopen. Ten eerste is het zo dat de Samsung Galaxy S22 Ultra een zelfde vanaf prijs kent als zijn voorganger. Het enige verschil is dat het model uit 2022 voorzien is van minder werkgeheugen. De S22 Ultra is voorzien van 8GB aan werkgeheugen, waar zijn voorganger over 12GB beschikte. Je krijgt dus in principe minder voor hetzelfde geld.

Het tweede probleem is dat het upgraden van je opslagcapaciteit duurder geworden is. Waar dit consumenten voorheen zo’n €50 kostte, moeten ze daar nu het dubbele voor betalen.

Wat heeft de Samsung Galaxy S22 te bieden?

De Samsung Galaxy S22 Ultra wordt dus iets duurder, maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug. Het toptoestel is onder andere voorzien van de S-Pen. De bekende stylus van de Galaxy Note was vorig jaar ook al te gebruiken, maar kon je toen niet opbergen in het toestel zelf. Daar komt in 2022 verandering in.

De Samsung Galaxy Note is terug, maar heeft gewoon een andere naam

Naast dat gegeven zijn er al heel veel zaken bekend rondom de gehele Samsung Galaxy S22 line-up. Wil je meer weten? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!