Xbox Series X en Series S doen eindelijk normaal met een koptelefoon

Games Mark Hofman 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is bijna niet te geloven dat het zo lang geduurd heeft, maar de Xbox Series X en Series S hebben een fantastische PlayStation 5 feature overgenomen. Heerlijk!

Het gaat om een functionaliteit waar de PlayStation 4, gelukkig, ook al over beschikte. Een optie waarmee gamers die helemaal willen opgaan in hun eigen game, of gewoon in alle rust willen spelen, een stap minder hoeven te zetten.

Xbox Series X en Series S doen eindelijk normaal

Het klinkt misschien een beetje gek, maar inderdaad: de Xbox Series X en Series S doen eindelijk normaal. De twee consoles van Microsoft doen het namelijk net even anders dan voorgangers. Dat heeft ook bij deze consoles even geduurd. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om je koptelefoon in te prikken en direct te spelen.

“Oh, maar was dat nog niet mogelijk dan?” Nou, in zeker zin wel. Mensen met een Xbox Series S of Series X konden zeker hun koptelefoon aansluiten en lekker gamen. Maar dan konden de mensen om hun heen wel echt lekker meegenieten. Het was namelijk niet het geval dat de televisie die aangesloten was ook direct op stil ging. Dat moest je als gamer eerst handmatig doen.

PlayStation 5 controller
PlayStation 5 controller (Afbeelding: Kamil S / Unsplash)

Het is een probleem die mensen met een PlayStation 5 en zelfs mensen met een PlayStation 4 niet kennen. Simpelweg, omdat dit al een jaartje of acht gewoon werkt met de console van Sony.

PlayStation 5 feature komt niet vanzelf

Het is dus mogelijk om met je Xbox Series X/S eindelijk gebruik te maken van deze PlayStation 5 feature. Al moet je dat nog wel zelf even instellen. Het zou namelijk gek zijn als het zomaar zou werken, toch?

Om de PlayStation 5 feature op je Xbox Series X of Series S te activeren, volg je de volgende stappen:

  • Ga naar Instellingen
  • Selecteer Volume en audio-uitvoer
  • Onder Geavanceerd ga je naar Extra Opties
  • Selecteer de functie Luidsprekeraudio dempen wanneer headset is aangesloten

Iedere keer dat jij nu een koptelefoon aansluit, zal het geluid van je televisie direct op stil gezet worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen