Samsung Galaxy Unpacked 2022 vindt op 9 februari plaats

Smartphones Mark Hofman 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S22-serie komt eraan. Na maanden van geruchten, lekken en zelfs een officiële aankondiging, zien de toestellen binnenkort het daglicht. Dat maakt Samsung zelf bekend.

Eerder werd al duidelijk dat er in februari een Samsung Galaxy Unpacked evenement op de planning zou staan, maar de precieze datum bleef nog even geheim. Nu weten we dat dit evenement op 9 februari 2022 live te volgen is.

Samsung Galaxy S22 op 9 februari

Op woensdag 9 februari, over exact twee weken dus, krijgen we te horen wat de Samsung Galaxy S22 ons precies te bieden heeft. Via de officiële kanalen van Samsung zal de presentatie voor iedereen live te volgen zijn. Het is dus mogelijk om de livestream te volgen op de website van het bedrijf of mee te kijken via YouTube. De presentatie zal om 16:00 uur Nederlandse tijd plaatsvinden.

Op de uitnodiging is een grote S te zien met daaronder het onderschrift The Epic Standard. Dat verwijst, net als een eerdere aankondiging, waarschijnlijk naar het feit dat de Galaxy Note-serie en de S-serie met elkaar worden gecombineerd. De Samsung Galaxy S22 Ultra zal het toestel uit de serie zijn die het beste van beide werelden met zich meedraagt.

Samsung Galaxy S22
The Epic Standard (Afbeelding: Samsung)

Wat kunnen we verwachten?

Er zijn inmiddels al een hoop dingen bekend over de Galaxy S22. Zo bestaat de line-up ook in 2022 uit drie verschillende toestellen. Naast het reguliere model zal er ook dit jaar weer gebruikgemaakt worden van een Plus-variant en een Ultra-variant. Vooral die laatste lijkt de grootste stappen te zetten.

Het toestel heeft namelijk ontzettend veel weg van een Samsung Galaxy Note, de populaire serie waar het bedrijf vorig jaar mee stopte. Waar de Galaxy S21 Ultra wel voorzien was van de iconische S-Pen, was het niet mogelijk om deze in het toestel zelf te bewaren. Daar komt met de Samsung Galaxy S22 Ultra verandering in. Daarbij doet Samsung ook afstand van het gigantische camerablok en verwerkt het de lenzen in de behuizing van het toestel.

Er valt op dit moment in ieder geval al heel veel te vertellen over de smartphones. Daarom verwijzen we je het liefst naar deze pagina, waar je alle ontwikkelingen goed in de gaten kunt houden.

Samsung Galaxy S22: dit zijn de Europese prijzen

Waar de Amerikaanse prijzen voor de Samsung Galaxy S22 al even op straat lagen, verschenen eerder deze week ook de Europese prijzen. We hebben dus ook al een aardig idee van hoeveel consumenten moeten betalen over deze nieuwe toestellen.

De standaard Samsung Galaxy S22 zal een prijskaartje van €849, waar het Plus-model je minimaal €1049 kost. Wie aan de slag wilt gaan met de geavanceerde S22 Ultra, die moet minimaal €1249 lappen.

Samsung Galaxy S22 Ultra biedt ons minder voor evenveel geld

Meer weten over alle configuraties en overige prijzen? Lees dan ook zeker even het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen