Elden Ring uitspelen kost je gelukkig geen bizar aantal uur

Games Jelle van Es 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort kun je aan de slag met Elden Ring. De nieuwe game van de maker van de Dark Souls-games komt op verschillende platformen uit. Wij hebben de game al een keer gespeeld op de PlayStation 5 en dat smaakte absoluut naar meer.

Elden Ring komt in dezelfde periode uit als bijvoorbeeld de PlayStation 5-topper Horizon Forbidden West. Dan heb je het als gamer druk. Waar de ontwikkelaar van Dying Light 2 onlangs aankondigde dat je echt heel wat tijd nodig had om die game uit te spelen, daar brengt de ontwikkelaar van deze game gelukkig beter nieuws.

Geen lichtjaren nodig voor Elden Ring op de PlayStation 5

Want als je bang bent dat je straks honderden uren per week op de PlayStation 5 door moet brengen om alles uit te spelen, dan kunnen we nu een deel van die angst wegnemen. Tijdens een speciale video die werd uitgezonden op de Taipei Game Show, sprak de ontwikkelaar over deElden Ring. Hoewel alles in Japans is, is de video keurig ondertitelt en kun je dus alles bekijken. Het meest interessante stuk vind je na zo’n 33 minuten in de video. Daarin stelt de producer Yasuhiro Kitao dat het je zo’n dertig uur zou kosten om de game uit te spelen.

Dat is overigens om het hoofdavontuur van Elden Ring uit te spelen. Mocht je alleen deze game op de PlayStation 5 gaan scoren in februari en Horizon Forbidden West dus links laten liggen, dan zou je er daarna nog veel meer tijd in kunnen steken. Denk daarbij aan de mogelijkheden om alles in de wereld te ontdekken of de game natuurlijk meer dan eens uit te spelen om op die manier te ontdekken welke class het beste bij je past.

Moeilijk

En dan hebben we het natuurlijk nog geen eens gehad over de moeilijkheidsgraad van de game. Die is namelijk te vergelijken met bijvoorbeeld de remake van Demon Souls, die als launchgame voor de PlayStation 5 werd uitgebracht. Net als in die game kan elke vijand er voor zorgen dat je het loodje legt. Elden Ring verschijnt op 25 februari en is onder andere hier te scoren.

[REVIEW] Demon’s Souls: Ideaal om je PS5 mee op te starten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen