Google Docs neemt watermerkfeature Microsoft Word over

Apps Wesley Akkerman 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Google Docs kan een fantastische tekstverwerker zijn. Het is een simpel programma dat heel lang voornamelijk uit kernfuncties bestond. De laatste paar maanden investeert Google echter flink in de verwerker, aangezien er steeds meer functies bijkomen. Nu is er wederom een nieuwe optie, waar Microsoft Word-gebruikers al bekend mee zijn.

Google Docs is een programma dat qua kernfuncties prima uitgerust is. Maar als het gaat om andere opties, dan valt er vaak nog wat te wensen. Daar komt vandaag verandering in dankzij de watermerkfunctie die Google uitrolt. Dit is een functie die Microsoft Word-gebruikers al een tijdje in gebruik kunnen nemen.

Watermerk toevoegen in Google Docs

Die watermerken voeg je toe aan je documenten in de vorm van afbeeldingen en tekst. En mocht je een Word-document importeren naar Google Docs met een watermerk, dat blijft dat merk in beeld staan. Andersom geldt dat ook: exporteer je iets vanuit Docs met zo’n merk, dan blijft het behouden.

Google Docs watermerk
Watermerkfunctie Google Docs (Afbeelding: Wesley Akkerman)

Als je een watermerk wil toevoegen, dan ga je als volgt te werk. Ga met je cursor naar de werkbalk bovenin. Druk op de knop Invoegen en scrol naar beneden totdat je de knop Watermerk ziet staan. De functie is vooralsnog niet beschikbaar binnen de mobiele app van Docs; je kunt dit alleen doen binnen een browser.

De voordelen van een watermerk

De watermerken zijn, wanneer toegevoegd, te zien op alle pagina’s. Met zo’n watermerk kun je gemakkelijk een boodschap overbrengen. Denk dan bijvoorbeeld aan het woord ‘concept’, om aan te geven dat iets nog niet klaar is. En zo zijn er ongetwijfeld nog veel meer handige dingen te bedenken.

Google Drive: deze Docs-update gaat je uren aan werktijd besparen!

Zo is Google Docs nog weer een stukje beter geworden dan het als was. Dit maakt deze gratis tekstverwerken een nog beter alternatief op Microsoft Word, waar je jaarlijks voor moet betalen. Het mooie aan Docs is dat het niet uitmaakt op welk apparaat je werkt. Heeft het apparaat internet, een browser en een toetsenbord, dan kun je lekker tikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen