Xbox Game Pass: Microsoft is blij met Sony’s PlayStation Plus-plannen

Games Jelle van Es 18 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Wanneer het op value for money aankomt, dan is de Xbox Game Pass de beste deal in de wereld van gaming. En er gaan nu al een tijdje geruchten dat Sony hun PlayStation Plus-abonnement wil uitbreiden en op die manier Microsoft gaat volgen.

En dat is volgens Microsoft alleen maar goed nieuws. Volgens de Xbox-baas Phil Spencer is een aanpassing in PlayStation Plus het teken dat het bedrijf met hun Xbox Game Pass de goede weg is ingeslagen.

Xbox Game Pass-concurrentie PlayStation Plus is alleen maar goed

Phil Spencer spreekt zich tegenover IGN uit over de plannen van PlayStation Plus en hoe dat lijkt op wat Microsoft doet met hun Xbox Game Pass. Volgens hem zorgt dit er voor dat consumenten makkelijker toegang krijgen tot games. Zij kunnen dan namelijk zelf gaan bepalen waar ze hun tijd aan besteden. Ook helpt het volgens hem dat Microsoft duidelijk is met hun plannen. Regelmatig geeft het bedrijf updates over wat consumenten kunnen verwachten van games.

PlayStation Plus
PlayStation Plus (Afbeelding: PlayStation)

Intern zou Spencer al lange tijd hebben aangegeven dat het echt maar een kwestie van tijd is voordat andere bedrijven inzien dat de Xbox Game Pass een succes is en dat zij dat ook moeten gaan doen. PlayStation Plus’ zijn veranderingen zouden daar een goed voorbeeld van zijn. Ook kan concurrentie er voor zorgen dat het bedrijf nog beter zijn best gaat doen. Microsoft heeft nu dus een voorsprong op dat gebied en wil er alles aan doen om die voorsprong te behouden. Dat kun je alleen doen door te blijven innoveren.

Meerdere pijlers

Naast dat de Game Pass je de mogelijkheid geeft om met een actief abonnement games gratis te spelen, geeft de service je ook de mogelijkheid om dat op meerdere platformen te doen. Naast de Xbox heb je bijvoorbeeld de pc waar je games op kan spelen. Ook is het mogelijk om games te streamen vanaf je smartphone of tablet. Dat zijn dus zaken die PlayStation Plus voorlopig nog niet kan gaan aanbieden.

Xbox Game Pass: 5 shooters die iedereen een keer moet spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen