PlayStation 5 kopen? Sony komt met de oplossing

Games Jelle van Es 18 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Een PlayStation 5 kopen is ruim een jaar na de release nog altijd zeer moeilijk om voor elkaar te krijgen. Zo nu en dan komt een batch aan spelcomputers in de verkoop, maar die zijn dan vaak snel op.

Sony snapt dat probleem en hoopt een oplossing te kunnen bedenken. Zij hebben op hun eigen website nu al twee keer een lading aan PlayStation 5-spelcomputers in de verkoop gezet. En nu gaat het werken met een soort van inschrijfoptie.

PlayStation 5 kopen via Sony zelf

De vorige keren dat je bij Sony zelf een PlayStation 5 kon kopen, ging dat niet helemaal goed. Als consument kon je dan naar een website toegang en werd je in de rij gezet. Zodra het een bepaald tijdstip was, ging de rij open en kon je een spelcomputer kopen. Maar de kans dat je op tijd binnen kwam, was redelijk klein en uiteindelijk greep je dan alsnog mis. Nu gaat het bedrijf het iets anders doen. Op de website kun je je nu gaan registreren.

PlayStation 5 heeft geheime lichtcodes (en dit betekenen ze)
PlayStation 5 (Afbeelding: Kerde Severin / Unsplash)

Door je je te registreren, geef je aan dat je een PlayStation 5 wil kopen. Uiteindelijk gaat Sony dan consumenten selecteren, die vervolgens de kans krijgen om de spelcomputer aan te schaffen. Als we naar de kleine letters kijken, garandeert dat alsnog niks. Je moet volgens het bedrijf er nog altijd op tijd bij zijn en je hebt niet oneindig de tijd om de spelcomputer aan te schaffen. Kortom, de kans dat je misgrijpt is nog altijd groot. Maar door verschillende webshops te proberen, verhoog je uiteraard wel je kans. Dus als je de spelcomputer nog niet hebt, dan kun je hier dus een extra ‘gokje’ wagen.

Genoeg moois

En mocht het dan gelukt zijn om een PlayStation 5 in huis te halen, dan komt er voorlopig genoeg moois aan. Dit zijn een aantal games om naar uit te kijken.

PlayStation 5 in 2022: 5 topgames om naar uit te kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen