Samsung Galaxy S22-accu en -scherm blijken zeer lastig te vervangen
Heb je de Samsung Galaxy S22 op het oog? Dan zijn er wel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Een teardown laat zien welke zaken en dat is maar goed ook. Zo weet je als consument veel beter waar je aan begint. Doe je graag lang met je smartphone of repareer je hem het liefst zelf? Dan wil je dit over de Galaxy S22 weten.
Wat is er aan de hand? Uit een onlangs gepubliceerde teardownvideo blijkt dat de accu van de Samsung Galaxy S22 bijzonder moeilijk te vervangen is. Is dit een echt grote verrassing? Dat nou ook weer niet, aangezien dit ook geldt voor de voorgangers. Maar het zou wel fijn zijn als het bedrijf hier eens verandering in aanbrengt.
Accu Samsung Galaxy S22 vervangen?
Wanneer je de accu van de Samsung Galaxy S22 wil vervangen, dan moet je eerst de glazen achterkant losmaken. Daarna moet je de centrale pcb en het dochterbord eruit halen. Die moet je echt losmaken van de behuizing, wat best wat moeite kost. Ook is het zo dat er geen trekstrips zijn, waardoor de accu zich moeizaam laat verwijderen uit het toestel.
De lijm waarmee de Samsung Galaxy S22-accu vastzit, moet je overigens nog eerst losweken met isopropanol. Niet iedereen heeft dat in huis, maar gelukkig is dat dan weer gemakkelijk online te bestellen. Hoewel dit dus geen verrassing is, zou het wel fijn zijn als Samsung hier wat beter of meer over zou communiceren.
En het scherm dan?
Een ander populair onderdeel om te vervangen, is het scherm. Als je dat scherm wil loshalen, dan dien je eerst de accu te verwijderen. Je bent daar dus ook behoorlijk lang mee bezig. En als jij niet de Sjaak bent, dan is de reparateur dat wel. Kortom: Samsung maakt het consumenten op dit vlak dus best moeilijk.
En dat is zonde. Want zowel de accu als het scherm worden vaak vervangen om de levensduur van zo鈥檔 smartphone te verlengen. Helaas is het zo dat de Samsung Galaxy S22-onderdelen niet zomaar los te koop zijn. In de Benelux verkoopt Samsung die bijvoorbeeld alleen aan professionals. Dat is dus nog een obstakel voor gewone consumenten.