Leukste reclames van de Super Bowl 2022

Films & Series Jelle van Es 14 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Tijdens de Super Bowl hebben we natuurlijk heel wat mooie trailers voorbij zien komen. Een uitgebreid overzicht daarvan vind je hier. Maar tijdens het evenement komen er ook veel dikke reclames voorbij.

Een artikel schrijven over reclames, dat is iets dat eigenlijk vreemd is. Toch maken we voor de content rondom de Super Bowl graag een uitzondering daarop. Dit omdat ze vaak heel erg goed in elkaar zitten. Dit zijn een paar van de beste.

Super Bowl reclames

Schwarzenegger als Zeus die met pensioen gaat

Een tijdje geleden kwam redelijk vanuit het niets het nieuws dat Arnold Schwarzenegger in de film Zeus in de rol kruipt van de Griekse God. In deze reclame voor BMW gaat hij met pensioen. En dat gaat hem niet goed af. Totdat hij bij de elektrische auto losgaat en hij weer blij is. Een heerlijke Super Bowl reclame.

Bud Light Seltzer Hard Soda

Bud Light als bier is niet te drinken. En nu hebben ze iets bedacht met frisdrank. Geen idee of dat gaat werken, maar deze Super Bowl-reclame is wel grappig. In de hoofdrol zien we Guy Fieri, die bekend staat als de Flavor God. Veel goden dus in dit artikel.

Hellmann’s: Mayo Tackles Food Waste

Amerikaanse mayonaise is nou niet echt iets waar ik blij van wordt. Maar deze reclame van Hellmann’s is top. We zien de voormalige Super Bowl winner Jerod Mayo die strijd tegen voedselverspilling. Iedereen die te snel dingen weggooid, wordt gebeukt. Zo ook Pete Davidson, die naar eigen zeggen ‘very hittable’ is.

Sopranos ode door Chevy tijdens Super Bowl

Als je een liefhebber bent van The Sopranos, dan is deze reclame van Chevy echt top. We zien de klassieke opening van de serie met het bekende liedje, terwijl Jamie-Lynn Sigler in een Chevy rondrijdt. Ze speelde in de serie de rol van Meadow Soprano. Ook zien we Robert Iler die de rol van Robert Iler vertolkte voorbij komen.

Kia Robothond

Een hond in een reclame is vaak al schattig. Maar wanneer je een robothond in een reclame voor een elektrische auto verwerkt, dan snap je het helemaal. Deze reclame van Kia is wat dat betreft echt top en een heerlijke Super Bowl-commercial.

Seth Rogen en Paul Rudd bromance met chips

Ik zou heel graag dezelfde soort bromance willen hebben als Seth Rogen en Paul Rudd. Maar helaas is dat niet voor mij weggelegd. Wellicht omdat ik ook niet zoveel chips eet. Want afgaande op deze Super Bowl-reclame hoort bij elk mooi moment in het leven een zak chips.

Eugene Levy als superheld dankzij Nissan

Eugene Levy ken ik voornamelijk als de sullige vader uit American Pie. Maar in deze reclame van Nissan blijkt hij opeens een hottie te worden wanneer hij in de wagen stapt. Naast deze acteur zien we ook geinige rollen weggelegd voor Brie Larson, Danai Gurira en Dave Bautista.

Super Bowl-helden in PepsiCo reclame

Overgewicht is een groot probleem in de Verenigde Staten. Maar dat maakt PepsiCo niks uit. In deze reclame zie je de gebroeders Manning genieten van heel wat snacks, waarna ze uitgenodigd worden door andere veteranen van de sport om een road trip te maken. Maar wel de hele tijd door vreten en drinken.

Ted Lasso-actrice als ultieme badguy

Wanneer je Ted Lasso heb gekeken op Apple TV+, dan ken je Hannah Waddingham vast wel. In deze reclame voor Rakuten, een van oorsprong Japans bedrijf, dat je kunt vergelijken met Amazon, zie je hoe ze schittert als de ultieme badguy. Zou zomaar uit een James Bond-film kunnen komen.

Sally’s Seashells in de Super Bowl-reclame

De laatste Super Bowl-reclame is weggelegd voor Squarespace. Daarmee kun je je eigen websites maken en beheren. In de reclame zien we hoe Zendaya schelpen probeert te verkopen. Het verhaal van haar succes wordt verteld door André 3000 en heeft een hoog ‘Liesje leerde Lotje lopen langs de lange lindenlaan’-gehalte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen