PlayStation Plus lijkt nieuwe fase in te gaan met veranderingen PS Now

Games Jelle van Es 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

In het Verenigd Koninkrijk is het straks niet meer mogelijk om in de fysieke winkel giftcards te kopen voor een PlayStation Now-abonnement. Met deze stap lijkt het er op dat PlayStation Plus een nieuwe fase in gaat.

Want er gaan al een tijdje geruchten dat PlayStation Now in de nabije toekomst onderdeel gaat zijn van PlayStation Plus. Op die manier heb je één abonnement waarmee je games online speelt en een grote bibliotheek met games die je makkelijk kunt gaan spelen.

PlayStation Plus kijkt naar Xbox Game Pass

Want met het succes van de Xbox Game Pass wil Sony niet achterblijven. Het is de verwachting dat ze dus PlayStation Plus als het PlayStation-abonnement gaan aanbieden en je daarmee dus één krachtig wapen hebt. De stap die nu dus in het Verenigd Koninkrijk wordt gemaakt, kan daar op voorbereiden. Tegenover Venturebeat laat Sony overigens weten dat ze hiervoor kiest omdat ze liever zien dat consumenten kaarten kopen met PlayStation Network tegoed en dat ze die dan op de spelcomputer zelf kunnen gebruiken om er iets mee te kopen. In de Verenigde Staten werd deze stap overigens al een paar weken geleden genomen.

Maar gek genoeg blijven de kaarten voor PlayStation Plus-abonnementen wel te koop. Dat geeft dus meer het idee dat er een samensmelting gaat komen. Dit wordt in de wandelgangen Project Spartacus genoemd en moet er voor zorgen dat Sony een sterk nieuw abonnement kan aanbieden aan zijn gamers. Dan krijg je dus nog altijd maandelijks gratis games, maar kun je dus ook gebruik maken van PlayStation Now.

PlayStation Now: de 10 allerbeste games die je kunt spelen op de dienst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen