PlayStation Now: de 10 allerbeste games die je kunt spelen op de dienst

Games Mark Hofman 24 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

In de loop der jaren heeft Sony een aardige collectie aan titels opgebouwd voor PlayStation Now. Voor een vast bedrag per maand is het voor gamers mogelijk om al die games te kunnen spelen. Maar welke zijn anno 2021 eigenlijk echt de moeite waard?

Om je te helpen bij het uitkiezen van de juiste games of de beslissing om PlayStation Now daadwerkelijk aan te schaffen, zetten we de tien beste titels van het moment voor je op een rij.

#1 PlayStation Now: Final Fantasy 7

De Final Fantasy 7 Remake werd ontzettend enthousiast ontvangen en deed het goed bij fans van de franchise. Toch gaat er niets boven het origineel en is zeker aan te raden om ook hier je tijd in te steken. Gelukkig biedt PlayStation Now die mogelijkheid en is het dus mogelijk om aan de slag te gaan! Doen!

#2 The Last of Us

The Last of Us, en The Last of Us 2, wordt gezien als één van de beste games die de PlayStation je te bieden heeft. Wat dat betreft is het een no-brainer om die game, die zich afspeelt in een compleet verwaarloosde wereld, te spelen op PlayStation Now. Ga er goed voor zitten, gun jezelf de tijd om te wennen en beleef vervolgens het avontuur wat je nooit meer gaat vergeten.

The Last of Us playstation 5
The Last of Us (Afbeelding: Naughty Dog)

#3 Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn is nog zo’n pareltje die alleen gamers met een PlayStation hebben mogen ervaren. Eigenlijk best zonde, want deze game is je tijd meer dan waard. Ontdek met hoofdpersoon Aloy de fantastische wereld van de game en geniet van het prachtige verhaal.

#4 PlayStation Now: Gravity Rush 2

Gravity Rush 2 is een titel die ik persoonlijk niet heel vaak tegenkom in dit soort lijsten, maar waar ik wel echt ongelofelijk veel van genoten heb. De titel van het spel zegt het al: je bent als speler in controle over de zwaartekracht en dat brengt een unieke ervaring met zich mee. Het tweede deel is uitmuntend en goed te spelen zonder ervaring met het eerste deel. Een echte must-play voor PlayStation Now, dus.

#5 God of War

Het maakt in principe niet heel erg uit welk deel je speelt, als je God of War op z’n minst maar een kans gegeven hebt. Het verhaal van de Griekse god Kratos is er eentje dat je de rest van je leven bij zal blijven. Al moet ik eerlijk bekennen dat als je slechts één game wil spelen, je op PlayStation Now echt voor God of War uit 2018 moet gaan.

God of War Ragnarok op de PS5
God of War Ragnarok (Afbeelding: Santa Monica Studios)

#6 Ratchet & Clank: A Crack in Time

Ik ben normaal gesproken niet zo van het moeten, maar wie een PlayStation in huis heeft MOET Ratchet & Clank een keer gespeeld hebben. Zeker gezien PlayStation Now een hoop PS3-titels van de games aanbiedt. Van dat aanbod is vooral Ratchet & Clank: A Crack In Time de moeite waard. Misschien niet qua verhaal, maar wel degelijk qua gameplay.

#7 PlayStation Now: MediEvil

De game MediEvil dateert uit 1998 en maakte zijn debuut op de PlayStation 1. Het spel groeide uit tot een cult-held en kreeg uiteindelijk een prachtige remake voor de PlayStation 4. Die game is nu te spelen op PlayStation Now en zeker weten de moeite waard. Een beetje spooky, een beetje grappig en een heerlijke gameplay: dit spel is ideaal voor een maand als oktober!

#8 Red Dead Redemption 2

Je hebt er flink wat ruimte voor nodig, maar wanneer je Red Dead Redemption 2 via PlayStation Now speelt ga je een fantastisch avontuur aan. Het vervolg van de populaire Rockstar Games titel brengt je terug naar het Wilde Westen. Een tijd die zeker niet de gemakkelijkste was, maar waar jij je iedere seconde (zonder twijfel) het mannetje of vrouwtje gaat voelen.

PlayStation Now
Leuk outfit (Afbeelding: Rockstar Games)

#9 PlayStation Now: Uncharted

Net als God of War en Rachet & Clank is ook Uncharted een exclusieve PlayStation-titel die je tijd waard is. Het verhaal van Nathan Drake en zijn imposante expedities grijpt je direct bij de keel. Waar het derde deel uit de franchise wordt gezien als de absolute topgame, moet ik zeggen dat ik het persoonlijk fijn vindt om spellen op chronologische volgorde te spelen. Doe ermee wat je wilt.

#10 Devil May Cry

Je moet er van houden, maar als je het een beetje warm krijgt van Hack & Slash games is Devil May Cry een absolute Must-Play. Je kunt uiteraard gewoon beginnen met het vierde deel van de titel om die moderne feel van de games een beetje te krijgen. Ga je liever aan de slag met het absoluut beste van de serie? Dan is de Devil May Cry HD Collection op PlayStation Now het spel voor jou.

Devil May Cry 5 Special Edition
Soepeltjes (Afbeelding: Capcom)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen