Elektrische auto vs benzine/diesel: welke vliegt sneller in de hens?

Elektrische auto's Mark Hofman 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

We zien het beeld van een elektrische auto die in de hens staat nog wel eens voorbij komen. Een beeld waardoor, voornamelijk tegenstanders van het voertuig, al snel de conclusie getrokken wordt dat het vaker voorkomt dan bij een auto die rijdt op benzine of diesel. Maar is dat ook echt zo?

Om daar een antwoord op te kunnen geven hebben de mensen van AutoInsuranceEZ onderzoek gedaan. Wat denk je? De benzine auto heeft veel meer kans op in vlammen op te gaan dan een elektrische auto.

Elektrische auto vs benzine of diesel

We kunnen er niet omheen dat er anno 2022 nog genoeg mensen zijn die het niet echt hebben met de elektrische auto. Dat is ieders goed recht natuurlijk, maar helaas zijn er op dat gebied wel een aantal misverstanden die rond gaan. Zo denken veel mensen bijvoorbeeld dat de auto een veel grote kans heeft in vlammen op te gaan dan een benzineauto. Iets dat volgens het onderzoek van AutoInsuranceEZ niet het geval is.

Als we het hebben over de elektrische auto, dan is de kans eigenlijk niet heel groot dat hij in vlammen opgaat. Uit onderzoek blijkt dat van de 100.000 verkochte auto’s er slechts 25,1 in vlammen opgaan. Nog steeds veel natuurlijk, want iedere auto is er een te veel. Maar in vergelijking met een benzine auto is de kans een heel stuk kleiner. Per 100.000 verkochte modellen gaan er daarvan namelijk 1529,9 in vlammen op. Een stuk meer dus.

Vlammen elektrische auto
De cijfers (Afbeelding: AutoInsuranceEZ)

Het grootste gevaar is, volgens het onderzoek, overigens niet een elektrische auto of een benzineauto. Nee, het zijn vooral Hybrides die de boel gevaarlijk maken. Van de 100.000 verkochte modellen gingen er maar liefst 3474.5 in vlammen op.

Moeilijk te blussen

Het feit dat de elektrische auto minder vaker in de hens staat, wil overigens niet zeggen dat het minder gevaarlijk is. Wanneer zo’n auto namelijk in brand vliegt moet er toch aardig gestreden worden om dat vuurtje te blussen. Dat heeft niet alleen te maken met het feit dat lithium-ion batterijen langer doorbanden, maar ook met de brandweer. Die weten in de meeste gevallen minder goed wat ze moeten doen, waardoor de brandjes langer doorbranden.

Elektrische auto in 2022: 5 veelbelovende modellen voor het nieuwe jaar

Benieuwd welke elektrische auto in 2022 op je radar moet staan? Check dan zeker even de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen