PUBG is gratis en is daardoor gelijk een enorm grote hit

Games Jelle van Es 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

PUBG: Battlegrounds is één van de grondleggers van het Battle Royale-genre. Zonder die game was waarschijnlijk Fortnite nooit zo’n succes geworden. Maar tot voor kort moest je voor de eerst genoemde game nog betalen.

Sinds deze week is dat anders. PUBG: Battlegrounds is sinds deze week gratis te downloaden op pc, Xbox en PlayStation. En dat lijkt een goede set geweest te zijn, want daardoor zijn veel meer mensen de game gaan spelen.

PUBG: Battlegrounds is gratis en groot succes

Want als je kijkt naar de statistieken op Steam, het platform waar hij door veel pc-gamers op wordt gespeeld, dan zijn veel meer mensen de game gaan spelen. Volgens de game-analist Daniel Ahmad zijn op het hoogtepunt 670.000 spelers tegelijkertijd met PUBG: Battlegrounds losgegaan. En dat zou twee keer zoveel zijn dan in de oude situatie. Dat is dus goed nieuws voor de maker van de game, ook al is er wel een kanttekening te maken.

Doordat PUBG: Battlegrounds nu gratis is, zie je dat veel meer mensen met cheatingsoftware losgaan in de game. En dat zorgt er voor dat gamers die de game al een lange tijd speelden erg teleurgesteld zijn in de titel. Als gevolg daarvan zijn er veel meer negatieve reviews verschenen. Daarnaast zijn trouwe gamers die de game destijds gekocht hebben er niet blij mee dat mensen het nu gratis kunnen spelen. De ‘gratis spelers’ missen wel bepaalde premium-functies, die de oude garde wel heeft of waar je alsnog voor kan betalen, maar dat neemt niet veel verontwaardiging weg.

Probeer het zelf

Mocht je PUBG: Battlegrounds zelf nog nooit hebben gespeeld, dan kun je het nu dus makkelijk zelf proberen. Hij is hier en daar wat aan de oude kant, maar wanneer je het samen met vrienden speelt, is het alsnog een feest.

Call of Duty: Mobile wint het van PUBG en Fortnite

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen