Fortnite Season 3 op z’n kop: bekende superheld duikt op

Games Jelle van Es 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Gisteren werd in veel huishoudens Sinterklaas gevierd. Daarom zou het zomaar kunnen dat je hebt gemist dat Fortnite Season 3 Chapter 1 is begonnen. De impact van de overgang van het tweede naar het derde seizoen is minder groot, maar dat neemt niet weg dat er veel is te ontdekken.

In Fortnite Season 3 Chapter 1 krijg je te maken met een compleet nieuw eiland. Daarnaast kun je uiteraard aan de slag met een hoop vernieuwingen en komt er met de Battle Pass een superheld om aan je skin-collectie toe te voegen.

Fortnite Season 3 Chapter 1 is begonnen

In Fortnite Season 3 Chapter 1 krijg je dus te maken met een compleet nieuw eiland. Deze bestaat uit verschillende onderdelen. Wanneer je van de zon en de tropen houdt, dan kun je in het Oosten van de map terecht. Daar vind je het tropische gedeelte van het speelveld en vind je een grote thuisbasis van The Seven. Daarnaast vind je er her Daily Bugle-gebouw. De thuisbasis van Spider-Man die in dit nieuwe seizoen zijn opwachting maakt. In het Westen van de map regeert juist Koning Winter en kom je in de kerstsfeer. In het Zuiden van de map is het dan weer juist heet en kom je in een woestijnsetting terecht. Kortom, genoeg te ontdekken in de nieuwe map. Bekijk de trailer hieronder.

Verder komt er in Fortnite Season 3 Chapter 1 nieuwe gameplay opduiken. Zo kun je nu rennen en sliden terwijl je schiet. Ideaal om de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Op 11 december is het ook mogelijk om Spider-Man’s webshooters te gebruiken en daarmee rond te slingeren. Hoe dat precies gaat werken, dat moeten we nog even zien. Maar daarvoor hoef je geen Spider-Man pak aan te doen. Ze werken met elke skin in de game. Mocht je het fijn vinden om alles in de Battle Pass vrij te spelen, dan is het goed om te weten dat je nu ook XP in Creative kunt vrijspelen. Op die manier heb je dus meer mogelijkheden om in levels omhoog te gaan. Verder krijg je te maken met diverse weereffecten die invloed hebben op het verloop van de game.

Blijf winnen

Tot slot is het nu zo dat je als winnaar in een potje Battle Royale aan het einde een Victory Crown krijgt. Deze neem je dan mee naar het volgende potje in Fortnite Season 3 Chapter 1. Lukt het je om dan nog een keer te winnen, dan speel je een exclusieve emote vrij. Ook verdien je bonus XP voor alles wat je in het potje voor elkaar krijgt. Het nadeel is alleen wel dat je extra opvalt met je kroon en dus een gewild doelwit bent van de andere spelers.

Je Xbox One gaat dankzij deze upgrade nog jaren mee

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen