Jelle van Es
Jelle van Es Games 3 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Je Xbox One gaat dankzij deze upgrade nog jaren mee

Meestal is het zo dat wanneer er een nieuwe spelcomputer op de markt komt, dat je de oude weg kan doen. Uitgevers willen namelijk het liefst dat je games voor de nieuwe spelcomputer scoort. Met de komst van de Xbox Series X is dat anders. Hoewel de meest premium features van de games nog altijd voor de nieuwe spelcomputer zijn weggelegd, heb je het voordeel dat ook alle games beschikbaar zijn op de Xbox One.

Althans, op dit moment. Ik kan me voorstellen dat dat over een paar jaar anders gaat zijn en ontwikkelaars er puur voor kiezen om games voor de Xbox Series X te ontwikkelen. Toch hoef je dan ook nog je Xbox One niet weg te doen. Want sinds kort is het mogelijk om games via de Cloud te spelen wanneer je de Xbox Game Pass in je bezit hebt.

Xbox One om games te streamen

Het is natuurlijk niet voor het eerst dat je games voor de Xbox vanuit de cloud kan streamen. In eerste instantie kon dat op Android-smartphones en tablets, om het vervolgens mogelijk te maken op laptops. Vorig jaar kwamen daar de iPhone en iPad bij, waardoor je eigenlijk overal je games kon streamen. Maar dat was nog niet genoeg voor Microsoft. Sinds een week is het mogelijk om het gamen vanuit de cloud ook op je spelcomputer gebruiken. Dat betekent dus dat je direct games kunt streamen op de Xbox Series X en de Xbox One.

Xbox Game Pass
Xbox Game Pass (Afbeelding: Microsoft)

Op de Xbox Series X is het handig om een game uit de Xbox Game Pass op die manier gelijk te streamen en te ontdekken of de game iets voor je is. Dat bespaart je soms een paar minuten met het downloaden van een game. Toch is dat nog altijd de betere keuze. Hoewel het streamen goed werkt wanneer je je spelcomputer met de kabel hebt aangesloten, is het direct spelen nog altijd de beste keuze. Maar op de Xbox One is dat wellicht iets anders.

Forza Horizon 5 Xbox One
Forza Horizon 5 (Afbeelding: Microsoft)

Want dankzij deze nieuwe optie heb je dus de mogelijkheid op Xbox Series X-games te streamen op je Xbox One. Dat is echt super interessant. Op dit moment heb je het voordeel dat je de Series X-versie van de game kan streamen. Daarmee verlaag je de laadtijden van de game. En dat heeft echt een groot voordeel bij diverse games. Een titel als Skyrim speelt op die manier echt heel erg lekker en ook Forza Horizon 5 geeft je de mogelijkheid om snel naar bepaalde punten toe te springen en daar te reizen.

Voor de toekomst

Toch is het iets dat op langere termijn echt interessant is. Zoals gezegd is het op dit moment nog zo dat alle games die op de Xbox Series X uitkomen ook op de Xbox One verschijnen. Hoewel het streamen echt goed werkt met je spelcomputer aangesloten op de kabel, heb ik het liever toch gewoon op mijn hardeschijf. Maar over een jaar is die optie er wellicht niet meer en komen games niet meer op de One. En is de kans groot dat streamen ook weer wat beter gaat. Door die combinatie kun je dan games blijven spelen op de One en hoeft die niet weg.

Xbox One X
De Xbox One X (Afbeelding: Microsoft)

Daarmee heeft Microsoft een nieuwe stap gezet in hun strategie om iedereen kennis te laten met hun games. Wanneer je dus een Xbox One in huis hebt, dan kun je hem nog heel wat jaren gaan gebruiken. En dat is gewoon heel netjes van het bedrijf. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je Xbox One gaat dankzij deze upgrade nog jaren mee
Sluiten