Wordle niets voor jou? Vijf fantastische alternatieven voor iOS en Android!

Apps Mark Hofman 13 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Wordle weet in rap tempo iOS en Android-smartphones te veroveren. De populaire game, die voornamelijk veel wegheeft van het iconische Hollandse spel Lingo, behoort tot de populairste titels van de markt. Maar wat als dit niet helemaal jouw ding is?

In dat geval is het goed om te weten dat zowel de Google Play Store (Android) als Apple App Store (iOS) vol staan met uitstekende alternatieven. Geen games die het concept precies overnemen, maar simpelweg in de buurt komen van “het echte werk”.

Wordle-alternatieven voor iOS en Android

Wordle is in essentie een leuk spel om de tijd mee te doden mocht je dat willen. Maar door het ontbreken van een fatsoenlijk werkende app, of weinig interesse, kan het zijn dat je opzoek bent naar een alternatief. Wat dat betreft zijn deze games ideaal voor jou:

#1 Wordfeud

Het voelt misschien een beetje aan als vergane glorie, maar Wordfeud is anno 2022 nog altijd populair. Daarbij is het echt een uitstekend alternatief voor een ieder die volop wil genieten van woorden. De digitale versie van Scrabble wist in zijn meest succesvolle dagen talloze spelers aan de smartphone te kluisteren. Wat dat betreft iets waar Wordle ook mee te maken kreeg. Alleen heeft Wordfeud een uitstekende Android en iOS-app en is het mogelijk om het volledig in het Nederlands te spelen.

#2 Android: SpellTower

Met SpellTower wordt er gekeken naar de creativiteit van de speler. Je krijgt een bord vol met letters te zien en moet ze verbinden om een woord te vormen. Wanneer dat woord gevormd wordt zullen de letters verdwijnen en komen er nieuwe in beeld. Aan jou de taak om een zo goed mogelijke strategie te zoeken en steeds meer woorden uit te spelen. Naast een singleplayer is het ook mogelijk om het spel tegen andere iOS en Android-gebruikers te spelen.

Mensen met game-dienst Apple Arcade kunnen ook SpellTower+ spelen.

#3 Duolingo

Duolingo is niet persé een game, maar meer een bijzonder handige applicatie. Via deze weg is het namelijk mogelijk om, op spelende wijs, een nieuwe taal te leren. Je begint het avontuur door te spelen met woorden, maar zal al snel overstappen op hele zinnen. Verslavend genoeg om het leren van een taal echt bijzonder leuk te maken.

Duolingo is gratis te spelen op Android of iOS, maar beschikt wel over in-app aankopen.

Android apps gratis
Duolingo voor Android (Afbeelding: Duolingo)

#4 Android: Words with Friends

Words with Friends is, net als Wordfeud, een bekende game. Mensen met een Android of iOS-apparaat kunnen tegen andere spelers strijden met woorden. Het is de engelse versie van Wordfeud, maar in sommige opzichten gewoon net iets beter uitgewerkt.

Dit spel is niet alleen een heerlijk alternatief voor Wordle, maar ook zeker voor Wordfeud. Als dat spel je dus ook niet helemaal ligt vanwege de manier waarop de app gemaakt is, kun je deze uitstekend proberen.

#5 Wordscapes

Wordscapes is een goede mix tussen Wordle, een kruiswoordpuzzel én SpellTower. Het spel, beschikbaar voor zowel iOS als Android, is gratis te downloaden en inmiddels al best populair. Het is ook hier aan jou de taak om, met behulp van een wiel vol letters, woorden zo snel mogelijk te vormen. Dat doe je door de laatste of eerste letter van een eerder woord te gebruiken. Een ronde duurt slechts een paar minuutjes, dus het is heerlijk om even wat tijd te doden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen