Jelle van Es
Jelle van Es Games 7 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Wordle: moeten we binnenkort betalen of blijft het gratis?

Een week of twee begon de hype rondom Wordle. Met name wanneer je op Twitter zit, zie je veel mensen tweeten over de game, dat in zijn basis gewoon een soort Lingo is.

Je hebt in Wordle een zestal pogingen om een vijf-letterwoord te raden. Als letters niet in het woord zitten die je gebruikt, dan worden ze geblokkeerd. Letters die er wel in zitten, maar op de verkeerde plek krijgen een gele cirkel en letters die op de goede plek zitten worden groen gemaakt. Kortom, Lingo, maar dan op wereldwijde schaal.

Wordle-maker wil er niet mee verdienen

Meestal is het zo dat wanneer iets een hype is, geld in het spel komt. En zo denken verschillende gebruikers dat Wordle op die manier gaat veranderen. Tegenover de BBC laat Josh Wardle dat daar geen plannen voor zijn. De game blijft wat hem betreft gratis. Op de website kun je elke dag een poging doen om het woord te raden. Als je dat gedaan hebt, dan ben je klaar voor de rest van de dag. En dat is precies dat de maker voor ogen heeft. Hij wil niet een app maken die popups geeft en waarbij gebruikers verleid worden om terug te komen. Gewoon elke dag er even voor zitten om de hersenen te laten kraken en daarna klaar.

Wordle
Raad jij het dagelijkse woord al? (Afbeelding: Wordle)

Uiteraard is het natuurlijk wel de grote vraag hoe lang zoiets als Wordle hot blijft. De kans is groot dat het binnenkort de grootste hype weg ebt en enkel een gedeelte van de gamers het blijft spelen. Net als bij Wordfeud het geval is zeg maar. Wardle geniet er gewoon van dat het aanslaat en mensen er plezier mee hebben.

Nederlandse versie

Is je Engelse woordenboek niet groot? Dan kun je sinds kort ook aan de slag met een Nederlandse versie van Wordle, die overigens Woordle heet. Het idee is hetzelfde en het is ook gratis en zonder banners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!