Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 20 dec 2018
Leestijd: 3 minuten

8 Wordfeud tips en cheats om altijd te winnen

Wordfeud is nog altijd een zeer verslavend spelletje. Helaas zijn veel spelers er verrekte goed in, met woordkeuzes en trucjes waar je U tegen zegt. Gelukkig zijn er verschillende tips, cheats en trucs waarmee je toch je potjes Wordfeud als een pro gaat winnen. We zetten er 8 op een rijtje.

1.De eerste zet in Wordfeud

Heb jij de eerste zet in een Wordfeud-potje? Leg niet meteen enthousiast een woord, maar kijk kritisch naar wat je kunt doen. Als je niet in staat bent om een lang woord met 2x woordwaarde te leggen, dan is het soms slimmer om te passen of de mogelijkheid aan te grijpen om snel wat letters te ruilen. Niemand heeft immers nog iets gelegd, dus je hebt ook de tegenstander nog geen kansen gegeven om hoog te scoren met zijn eerste zet. Jouw eerste zet zorgt immers voor meer multipliers die binnen handbereik komen. Daarom kan het slim zijn om die beurt bewust anders te gebruiken.

2. Langer is niet altijd beter

Langer is niet per se beter. Het is aanlokkelijk om zo snel mogelijk al je letters met een lang woord weg te spelen, maar dat is niet altijd de slimste optie. Een lang woord zonder 2x of 3x de woordwaarde levert vaak minder op dan een kort woord met 3x letterwaarde. Denk aan een mooie Q, of Y op een kruispunt. Bovendien moet je altijd een zet verder denken: langere woorden openen meer mogelijkheden voor de tegenstander. Korte woorden zorgen voor minder speelruimte en meer controle.

3. Wanneer geen letters ruilen met Wordfeud?

We raadden je hierboven nog aan om letters te ruilen, maar probeer dat zo min mogelijk te doen. Daardoor houd je de tegenstander bij, en blijf je punten scoren. Een gemiste beurt compenseren met een briljante zet is mogelijk, maar dat is wel een risico dat je neemt. Over het algemeen is ruilen dus een goede optie bij de allereerste zet, maar daarna minder.

4. Maar welke letters moet ik dan ruilen?

Oké, je hebt besloten om letters te ruilen. Denk er goed over na welke letters je echt kwijt wilt, en bewaar bijna altijd deze letters: E, N, D. Daarmee kun je namelijk makkelijk langere woorden spelen, of reeds gelegde woorden verlengen. Letters die je dubbel hebt of die erg moeilijk zijn om te spelen, kun je wel lozen. Leer daarvoor echter eerst de simpelste korte woorden met Q, Y en X uit je hoofd. Vaker dan je denkt kun je die letters heel simpel kwijt.

5. Doe de dubbelcheck en geef geen kansen weg

Druk niet te snel op Play. Je hebt misschien een flink aantal punten te pakken met het woord dat je zojuist hebt neergelegd, maar doe toch even een dubbelcheck. Niet alleen of je niet zelf nog meer punten kunt scoren, maar vooral hoe jouw zet het bord verandert. Wellicht open je een enorme kans voor de tegenstander om een woord met 3x woordwaarde te spelen. Je kunt soms beter slechts 10 punten scoren als je daarmee voorkomt dat de tegenstander 40 punten binnenharkt.

6. Cheaten met Wordfeudhelper

Online zijn verschillende sites te vinden waar je al je letters in kunt voeren, en die je vervolgens meteen de beste woordkeuzes voorschotelen. Dat is niet alleen valsspelen, maar ook nog eens ontzettend nadelig voor je eigen speelplezier. Waarvoor speel je nog een spelletje als je niet eens echt eerlijk wint?

7. Bluf!

Wordfeud heeft een chatfunctie, die je wellicht allang weer bent vergeten. Die kun je echter gebruiken om subtiel je tegenstander te manipuleren. Door te klagen dat je alleen maar slechte letters hebt, kun je de tegenstander subtiel op het verkeerde been zetten. Baat het niet dan schaadt het niet!

8. Automatisch de beste woorden

Als je echt helemaal makkelijk wilt cheaten, hoe belabberd dat ook is, dan kun je terecht bij WordBreaker. Dat is een van de weinige nog werkende apps waarmee je automatisch de beste zet kunt laten bepalen. Maak een screenshot van je spelbord, open WordBreaker en de beste zetten worden voor je op een rijtje gezet. Ook hier geldt: waarom zou je? WordBreaker is beschikbaar op iOS en Android.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!