Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 21 dec 2018

Adaptive: Nike komt met (relatief) betaalbare zelfstrikkende schoen

Heb je altijd al Marty McFly willen zijn, uit Back to the Future? Je weet wel, met zijn zelfstrikkende Nike Mags. Die toekomst komt steeds dichterbij. Volgend jaar brengt Nike namelijk een Adaptive Basketball Sneaker uit.

Nike Adaptive

Voor 350 dollar krijg je basketbalschoenen die zichzelf kunnen strikken. Twee jaar geleden zagen we die technologie in actie. Toen droeg de tech de naam HyperAdapt, en werd verwerkt in een trainingsschoen met een prijskaartje van 720 dollar.

Deze technologie wordt minder lomp, lichter en dus goedkoper. De Jordan XXXIII die in september uitkwam geeft ons alvast een subtiel voorproefje. Met die schoen moet je wel zelf nog het FastFit systeem strakker trekken. De Adaptative basketbalschoen van volgend jaar maakt korte metten met die beperking.

Nike Mag
Nike Mag van twee jaar geleden

De futuristische schoen komt volgend jaar in de lente uit, samen met de volgende generatie Air Max. Dat wordt de 720, met de hoogste zool ooit.

Nike CEO Mark Parker heeft er in ieder geval vertrouwen in: “Ik ben ontzettend blij dat ik kan onthullen dat we volgend jaar een nieuwe adaptive performance platform voor basketbal kunnen uitbrengen, op een prijspunt van 350 dollar,” aldus Parker. “We hebben een slimme schoen die ontworpen is om perfect te passen, en het is bovendien een grote volgende stap in het ontwikkelen van slimme en verbonden schoenen, de digitale transformatie van het product.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

SoleCollector

Reageer op artikel:
Adaptive: Nike komt met (relatief) betaalbare zelfstrikkende schoen
Sluiten