Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 21 dec 2018

Je kunt nu tekenen in Chrome dankzij Google Canvas

Google Chrome is veel meer dan een simpele browser, want de zoekgigant heeft een flink aantal experimenten en apps in Chrome verwerkt. De een wordt met minder fanfare gelanceerd dan de ander. Een goed voorbeeld van zo’n gloednieuw verborgen pareltje is Canvas.

Google Canvas: tekenenen in je browser

Als je nu naar canvas.apps.chrome gaat, dan wordt Canvas geopend. Het is een teken-app waarmee je binnen je browser tekeningen kunt maken. Verwacht geen uitgebreid tekenprogramma, want de app is heel simpel, maar daardoor tegelijkertijd ook toegankelijk.

Je kunt kiezen tussen vier pennen en kwasten en je hebt een gum tot je beschikking. Kies een kleur uit en begin maar met tekenen. Je kunt ook een afbeelding van je computer importeren, en daar overheen tekenen of verven.

Google Chrome Canvas tekenen

Ben je tevreden met je speciale kunstwerk? Dan kun je het eindresultaat exporteren als een PNG-bestand. De afbeeldingen worden tevens altijd opgeslagen op je Google-account. Zo kun je altijd naar de url toegaan en verder aan je tekening werken.

Verder valt er weinig over Canvas te zeggen. De app lijkt vooral ontwikkeld te zijn voor Chromebooks, waarop je minder mogelijkheden hebt wat tekenprogramma’s betreft. Het is een handige manier om zonder al te veel gedoe snel even iets te schetsen. Bovendien is het een uitstekende demonstratie van de mogelijkheden die WebAssembly biedt, een nieuwe internetstandaard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je kunt nu tekenen in Chrome dankzij Google Canvas
Sluiten