Xbox Game Pass: 5 shooters die iedereen een keer moet spelen

Games Mark Hofman 16 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

De Xbox Game Pass heeft gamers een hele hoop te bieden. Voor €12,99 per maand krijg je niet alleen de mogelijkheid om online te gamen, maar speel je ook nog eens games uit het gigantische aanbod. Maar welke zijn nu echt de moeite waard?

In dit artikel richten we ons vooral op de gamers die gek zijn op shooters. Het maakt niet uit wat het verhaal precies is: als jij kan schieten ben je waarschijnlijk blij. Maar als er dan een mooi en goed verhaal bij komt kijken, dan is dat alleen maar mooi meegenomen. Toch?

Xbox Game Pass: 5 shooters die iedereen moet spelen

De Xbox Game Pass staat vol met shooters, maar welke zijn het beste? Naar ons idee zijn de onderstaande vijf, in ieder geval voor één keertje, de moeite waard.

#1 Halo: Infinite

Goed. Alleen de introductie van Halo: Infinite zorgt er al voor dat ik super tevreden ben met de aanschaf van mijn Xbox Game Pass. Geef me ook eens ongelijk, het nieuwe deel uit de Halo-franchise is een genot op veel vlakken. Het pakkende verhaal weet de kwaliteiten van de Xbox Series S en Series X perfect naar boven te brengen. Het spel speelt in ieder geval heerlijk weg. Maar goed, wie ben ik? Onze Godfather van de Nederlandse gamingindustrie Jelle kan het je veel beter uitleggen. Lees zijn review hieronder:

Halo Infinite: dé reden om een Xbox Series X of S te kopen

#2 Xbox Game Pass: Destroy All Humans!

In 2005 verscheen er een game genaamd Destroy All Humans! Een gigantisch succes was het niet direct, maar het groeide uiteindelijk wel uit tot een heuse cultklassieker. Dat ontwikkelaar Black Forest Games in 2020 een remake op de markt bracht, was voor veel gamers dan ook een ultiem genot.

Het spel hoeft het wat ons betreft niet te hebben van zijn grandioze verhaal, maar biedt wel ongelofelijk veel plezier. Op Xbox Game Pass is hij gewoon binnen te halen en te spelen, dus waarom zou je het laten?

#3 Control

In 2019 bouwde Remedy Entertainment, dezelfde ontwikkelaar achter Max Payne en Alan Wake, een game genaamd Control. Dat was ook wel te merken, want de psychologische thriller en third-person shooter leende veel elementen van de eerste twee. Het spel werd aardig ontvangen, kreeg een paar awards en is anno 2022 zonder twijfel een dikke aanrader voor iedereen met een Xbox Game Pass.

#4 Xbox Game Pass: DOOM

Tja, DOOM. Wat moeten we er eigenlijk over zeggen. Deze iconische shooter uit 1993 is zonder twijfel een must-play te noemen. Het spel heeft de gamingindustrie vormgegeven en het shooter-genre op de kaart gezet. Dat veel mensen ervoor kiezen om Doom Eternal binnen te halen via Xbox Game Pass is qua uitstraling wel te begrijpen. Maar qua gameplay komt het niet in de buurt van het echte werk.

Het is wat dat betreft zalig dat het origineel te spelen is via de dienst. Er zullen namelijk genoeg gamers zijn die het iconische spel nog nooit een kans hebben gegeven. Wat dat betreft staat je een fantastische ervaring te wachten.

Doom 64
Doom 64 (Bron: Nintendo)

#5 Prey

Dankzij de samenwerking met Bethesda Softworks is het mogelijk om Prey op de Xbox Game Pass te spelen. De game had te maken met hoge verwachtingen vanwege het feit dat hij als de onofficiële opvolger van System Shock gezien werd. Het was uiteindelijk wel degelijk iets anders, maar daardoor niet minder goed. Doordat Prey een heerlijke combinatie was tussen een shooter en een RPG, konden veel mensen genieten van het imposante verhaal.

Er is dan ook geen twijfel over mogelijk dat Prey behoort tot één van de shooters die iedereen een keertje moet spelen.

Gaming WANT: waarom het langverwachte Prey een fijne avonturengame is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen