5 heerlijke feel good-films op Netflix om Blue Monday mee te verslaan

Films & Series Thomas Aalderink 17 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is vandaag de maandag van de laatste volle week van januari, en die staat beter bekend als Blue Monday. Dit is volgens de wetenschap de meest deprimerende dag van het jaar (of toch niet?). Gelukkig hebben we Netflix die ons daar doorheen gaat helpen.

Blue Monday is te danken aan Cliff Arnall. Hij is een wetenschapper die een formule bedacht om erachter te komen wat de meest deprimerende dag van het jaar is. Hiervoor gebruikt hij verschillende waardes zoals het weer, schulden, betaling van je salaris en zelf hoe lang kerst geleden is. Uit deze formule blijkt dat in 2022 vandaag (17 januari) de meest depressieve dag is van het jaar.

Blue Monday versla je met deze Feel Good-films op Netflix

Nu kun je Blue Monday in bed doorbrengen, maar je kunt ook gewoon je best doen om er wat van te maken. Netflix helpt je daar zeker bij gaan. De streamingdienst staat vol met vermakelijke feel good-films. Wij hebben onze vijf favorieten voor je op een rij gezet zodat jij niet hoeft te zoeken.

1. Yes Man

Op Blue Monday kun je wel wat positiviteit gebruiken, maar waar vind je dit? In de film Yes Man probeert Jim Carrey dit door alle vragen met ‘ja’ te beantwoorden. Dit doet hij een jaar lang. Het resultaat is een heerlijke en knotsgekke feel good-film die zelfs op Blue Monday de zon laat schijnen. Dus neem een voorbeeld aan Jim Carrey en zeg ‘ja’ tegen deze film op Netflix

2. Notting Hill op Netflix

Naast komedie is ook romantiek een uitstekend wapen om Blue Monday te verslaan. Daarom mag Notting Hill niet ontbreken. Deze klassieker staat voor je klaar op Netflix en blijft een aanrader. In Notting Hill zien we hoe Hugh Grant na zijn scheiding weer op zoek gaat naar liefde. En dat gaat met vallen en opstaan.

3. Coming to America

Eddie Murphy heeft veel hilarische films op zijn naam staan, maar Coming to America is het absolute hoogtepunt. Deze heerlijke komedie-film op Netflix gaat over een Afrikaanse prins die incognito naar Amerika verhuist om daar liefde te vinden. Het gevolg is een hilarische cultuurshock die je Blue Monday laat vergeten.

4. Forrest Gump op Netflix

Op Blue Monday wil je zien hoe mooi en gevarieerd het leven kan zijn. In dat geval kun je niet om Forrest Gump heen. Het verhaal over de oer sympathieke, maar niet al te slimme, Forrest is en blijft hartverwarmend. Dit is de beste film van Tom Hanks, en misschien wel één van de beste films ooit gemaakt. Hij staat gewoon op Netflix en is de ultieme Blue Monday-film.

5. The Truman Show

We begonnen met Jim Carrey en daar eindigen we ook mee. Deze man is hét medicijn tegen Blue Monday. The Truman Show behoort zonder twijfel tot zijn beste films. Hierin speelt Jim Carrey een man die de hoofdrol speelt in een realityshow, maar daar heeft hij zelf geen weet van.

Meer op Netflix

Heb je helemaal geen zin in feel good? Wil je juist spanning en sensatie (en baal je dat Undercover is afgelopen). Nou, ook dan hebben we nog wel een goede tip voor. Deze serie is alles wat je zoekt en krijgt ook nog eens hele goede kritieken. Fijne Blue Monday!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen