Google Drive: deze Docs-update gaat je uren aan werktijd besparen!

Apps Wesley Akkerman 5 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Vorig jaar kreeg Google Docs, onderdeel van Google Drive, nog een citatietool, waarmee je gemakkelijk bronnen toevoegt aan je (school)werk. Echter, het grote probleem met die tool is dat dit een handmatig proces is. En wanneer je met veel bronnen werkt, dan weet je dat dit heel veel tijd kan kosten. Die tijd besteed je liever aan andere dingen, natuurlijk.

Gelukkig brengt Google daar nu een oplossing voor uit. Docs, binnen Google Drive, automatiseert het citatieproces. Binnen de dienst zoek je nu gemakkelijk naar bronnen, die Docs automatisch toevoegt. Zo werk je een stuk efficiënter en weet je zeker dat je voldoet aan alle eisen omtrent het vermelden van bronnen.

Google Drive-update verbetert Docs

Zoals gewoonlijk voeg je ook gemakkelijk een bibliografie, ook wel literatuurlijst genoemd, toe aan je werk. Zo hebben lezers altijd een handig overzicht van alle bronnen die je gebruikte voor je (school)werk. Die lijst voeg je toe in verschillende en bekende stijlen. Denk dan aan MLA, APA of de Chicago-stijl.

Google Docs Microsoft Word
Google Docs. (Screenshot: OMT)

De verandering die de techgigant doorvoerde aan Google Drive en Docs, zorgt ervoor dat onderzoekers en studenten minder tijd kwijt zijn aan deze tijdrovende bezigheid. We weten allemaal dat onderzoeken uitvoeren en scripties schrijven veel tijd en energie kosten, dus alle hulp is dan mooi meegenomen.

De nieuwe zoekfunctionaliteit

De nieuwe zoekfunctie vind je in de citatiebalk van Google Docs binnen Google Drive. Via de tool voeg je gemakkelijk en snel zowel online als offline bronnen toe (denk dan aan printmedia). De belangrijkste informatie met betrekking tot bronvermelding haalt Docs dan uit de gegevens die je zelf invoert (dat moet je dus nog wel even handmatig doen).

Google Drive: zo zet je dark mode aan voor alle bijbehorende apps

Kortom: hoewel je dus nog steeds handmatig de bron invoert, hoef je geen tijd meer te besteden aan de correcte weergave van de bronvermelding. Dat is een stap die Google nu uit handen neemt, waardoor je meer tijd hebt voor dingen die er echt toe doen. Zoals onderzoek doen en het opschrijven van al je bevindingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen