De Steam Deck wordt volgende maand eindelijk uitgebracht

Games Jelle van Es 27 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De Nintendo Switch is een ongelofelijk fijne spelcomputer. Het is een handheld en spelcomputer eigenlijk in één. En dat is dus hetgeen dat de Steam Deck ook moet gaan doen.

De Steam Deck wordt dan ook wel vaak het alternatief voor de Nintendo Switch genoemd. Want net als de Switch is de Steam Deck een apparaat dat je als handheld kunt gebruiken, maar ook kunt aansluiten op de grote televisie om zo de games te spelen. En nu weten we eindelijk wanneer hij uitkomt.

Nintendo Switch-alternatief Steam Deck komt volgende maand

Op 25 februari begint het proces om de Steam Deck uit te sturen. Eigenlijk was het de bedoeling dat het Nintendo Switch-alternatief in december zou uitkomen. Maar met veel high end producten had deze computer ook last van de beperkte chips. En dus werd de release enigszins uitgesteld. Gelukkig zit het wachten er bijna op. De mensen die het product in een vroeg stadium hebben besteld zullen tot de eerste groep horen die hem opgestuurd krijgen. Zij krijgen dus op de 25e een mail waarin ze uitgenodigd worden om de betaling voor de computer te voltooien. Tot nu toe is er waarschijnlijk een aanbetaling gedaan. Dat moet je dan binnen drie dagen doen en vervolgens worden dan de eerste eenheden vanaf 28 februari verstuurd.

Nintendo Switch Pro Steam Deck
De Steam Deck (Afbeelding: Valve)

Na die eerste badges heeft Valve het voornemen om elke week nieuwe mensen toegang te geven tot het bestelproces, waarna steeds meer gamers de Steam Deck uiteindelijk in huis krijgen. Daarnaast laat het bedrijf ook weten dat we de reviews van het Nintendo Switch-alternatief volgende maand komen. De verschillende units zouden binnenkort naar de pers worden verstuurd en daar zou dan een embargo op zitten van 25 februari. Dus rond die datum krijgen we waarschijnlijk te horen of het een product is dat de moeite waard is. Mocht het op éen of andere manier enorm tegenvallen, dan kun je het geheel alsnog op tijd cancelen.

Puntjes op de i

Op het blog van Valve staat dat men de aankomende tijd nog wil gebruiken om de laatste losse eindjes weg te werken van de Steam Deck. Ook moeten de laatste ruwe randjes van het Nintendo Switch-alternatief gepolijst worden. En dan is het te hopen dat je Steam-games lekker op elke plek in huis kunt gaan spelen.

Nintendo Switch-concurrent Steam Deck imposant op meerdere vlakken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen