De Samsung Galaxy S22 laat (oude) Android feature links liggen

Smartphones Mark Hofman 16 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S22 is inmiddels een achtbaan aan emoties te noemen. Er komen na de onthulling van vorige week steeds meer zaken aan bod die Android-fans óf blij maken óf teleurstellen.

Vorige week werd duidelijk dat de Galaxy S22 bijvoorbeeld een einde maakt aan deze frustratie die vele gebruikers al jaren hebben. Vandaag wordt duidelijk dat een oude, maar vooral bijzonder handig, Android-functionaliteit niet benut gaat worden.

Samsung Galaxy S22 laat Android-feature liggen

Google voorziet zijn Android-smartphones al jaren van iets dat men Seamless upgrades noemt. Het houdt simpelweg in dat het downloaden en installeren van grote updates soepeler verloopt. Dat doen smartphones met het besturingssysteem simpelweg door het geheugen in twee groepen te verdelen. Wanneer de gebruikers dus één deel bezet, kan het systeem de update doorvoeren op de ander.

In de praktijk zorgt dit ervoor dat jij je Android-smartphone gewoon kunt blijven gebruiken terwijl een update geïnstalleerd wordt. Zo zit je niet een aantal minuten met een smartphone die je niet kunt gebruiken en hoef je deze alleen even opnieuw op te starten. Zodra je dat gedaan hebt kun je direct gebruikmaken van al het nieuws wat de update met zich meebrengt.

Samsung Galaxy S22
Stijvol (Afbeelding: Samsung)

Ondanks de hoop van vele consumenten liet de Samsung Galaxy S21-serie de functionaliteit links liggen en doet de Samsung Galaxy S22-serie nu hetzelfde. Dat meldt 9to5Google vandaag. Jammer, want de functionaliteit is inmiddels al vijf jaar uit.

Wat hebben de smartphones wel?

Het is jammer dat de Samsung Galaxy S22 geen gebruikmaakt van de Android-feature, maar gelukkig hebben de toestellen heel veel andere dingen te bieden. Dat kan ik je via deze weg in beknopte vorm uitleggen, maar we kunnen natuurlijk ook the real deal erbij pakken. Check daarom zeker even het onderstaande artikel!

Samsung Galaxy S22 en S22+ officieel feit: wat hebben ze te bieden?

Meer interesse in de Samsung Galaxy S22 Ultra? Dan is dit artikel misschien wel de moeite waard!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen