Maakt de Samsung Galaxy S22 een einde aan de grote Android-frustratie?

Smartphones Mark Hofman 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

De Samsung Galaxy S22-serie gaat een einde maken aan één van de grootste problemen en frustraties waar Android-gebruikers tegenaan lopen. Het waardeloze updatebeleid lijkt eindelijk de juiste upgrade te krijgen.

Samsung doet het met zijn updates al beter dan de concurrentie, maar gaat daar met de komst van de Galaxy S22 nog een schepje bovenop doen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf voorziet de nieuwe vlaggenschipserie vijf jaar lang van updates. En dat is zeker niet het enige goede nieuws.

Samsung Galaxy S22 fixt Android-probleem

Waar Android-smartphones ongelofelijk veel te bieden hebben, en indrukwekkend goed zijn, blijven ze kampen met een groot probleem. De meeste toestellen worden vaak na twee of drie jaar al niet meer voorzien van nieuwe updates en krijgen dan vervolgens nog voor slechts een jaar beveiligingsupdates. Wat dat betreft loopt Apple met de iPhone aanzienlijk voor. Afgelopen jaar werd er nog een iPhone uit 2013 voorzien van een beveiligingsupdate en kreeg de iPhone 6 uit 2015 het nieuwste besturingssysteem. De Samsung Galaxy S22 moet er dus een flink schepje bovenop doen om dat bij te kunnen benen.

Dat zal niet helemaal lukken, maar de eerste grote stap is gezet. De Samsung Galaxy S22 serie zal vier generaties Android meemaken en krijgt vijf jaar aan beveiligingsupdates. Dat wordt duidelijk door tweets op het account van betrouwbare bron Ev Leaks. De leaker heeft hand weten te leggen op een persbericht die afkomstig is van Samsung zelf.

Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn, dan maakt de Samsung Galaxy S22-serie Android 16 nog mee en worden de beveiligingsupdates tot 2027 uitgerold. Ideaal, als je het ons vraagt.

Ook deze smartphones voorzien

We moeten de informatie natuurlijk wel met een korreltje zout nemen, gezien het van onofficiële kanalen komt. Maar gezien de reputatie van de bron is het wel aannemelijk dat deze het bij het juiste end heeft. Wat dat betreft is er nog meer om enthousiast over te zijn, want de nieuwe regeling beperkt zich niet alleen tot de Samsung Galaxy S22. Zo worden ook Galaxy S21-serie, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 en Galaxy Tabs S8 voorzien.

Samsung Galaxy Tab S8 lekt dankzij deze foto’s nog meer uit

Die laatste tablet heeft het daglicht officieel ook nog niet gezien. Onofficieel weten al even wat het product te bieden heeft. Meer weten? Check de link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen