Samsung Galaxy Tab S8 lekt dankzij deze foto’s nog meer uit

Tablets, Laptops & Computers Wesley Akkerman 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Begin februari organiseert Samsung een nieuw Galaxy Unpacked-evenement. Naar verluidt kondigt het bedrijf daar een nieuwe tabletreeks aan. Die nieuwe reeks verschijnt in de vorm van de Galaxy Tab S8, die in drie varianten beschikbaar moet zijn. Over de tablets is al veel gelekt en daar komen nu extra foto’s bij.

Eerder deze maand lekten er bijvoorbeeld al foto’s via de website van Amazon. Daardoor wierpen we al een goede blik op het design van de tablets. Waar soms veel om te doen is, omdat niet iedereen enthousiast wordt van de notch op de Ultra-variant. Die notch is nodig, omdat er een dubbele frontcamera op zit.

Samsung Galaxy Tab S8 op foto’s

Nu zijn er dus wederom foto’s gelekt, dit keer via het Twitter-account van @evleaks. Het gaat om het instapmodel van de aankomende reeks. Dit wordt het goedkoopste model dat naar verluidt een prijs van rond de 700 euro krijgt. Daar krijg je onder meer een groot LCD-scherm van 11-inch voor terug.

Samsung Galaxy Tab S8
Samsung Galaxy Tab S8 (Afbeelding: Samsung)

Achterop zitten twee camera’s, terwijl er voorop slechts eentje zit. Daarnaast zitten er maar liefst vier speakers in de behuizing, die ondersteuning aanbieden voor Dolby Atmos. Samsung levert de S Pen standaard mee. Die bevestig je overigens aan de achterkant van het apparaat, via een magnetisch plekje.

Specs van de Galaxy Tab S8

De achterkant van de Samsung-tablet is daarnaast gemaakt van metaal. Dat moet hem een stevig frame geven. Verder moet er een vingerafdrukscanner aan de zijkant zitten, op eenzelfde manier waarop dat ook het geval is bij de voorganger. Onder de motorkap zit mogelijk een Snapdragon 8 Gen 1-processor.

Daarnaast krijg je de keuze uit 128 of 256 GB aan opslagruimte. Qua werkgeheugen heb je weinig te kiezen met alleen een optie voor 8 GB. De accu heeft een vermogen van 8.000 mAh, die je met een snelheid van 45 watt oplaadt. Onthoudt dat we te maken hebben met gelekte info; neem dit dus allemaal met een korreltje zout.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen