Watch Dogs Legion krijgt geen updates meer

Games Jelle van Es 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

In oktober 2020 kregen we vanuit Ubisoft de game Watch Dogs Legion voorgeschoteld. Het is het derde deel in de reeks, die draait om hackers. Na Chicago en San Francisco ging je nu aan de slag in Londen.

Hoewel Watch Dogs Legion zeker zijn charme had en het leuk was om in Londen op verkenning te gaan, is het nooit echt een kneitergrote hit geweest, zoals bijvoorbeeld GTA 5. Mede daarom is nu besloten om de game niet meer van updates te voorzien.

Watch Dogs Legion krijgt geen updates meer

Op hun eigen blog heeft Ubisoft bekendgemaakt dat de 5.6 Update die onlangs is uitgerold de laatste update is voor de game. Sinds 22 januari is het vijfde seizoen live gegaan in de multiplayer en dat is tevens de laatste keer dat spelers van Watch Dogs Legion nieuwe content mogen verwachten. Vanaf nu komt er niks meer nieuw bij. De servers worden overigens nog niet offline gehaald. De aankomende periode heeft de ontwikkelaar besloten dat in het online gedeelte van de game de seizoenen 3 tot en met 5 herhaald worden. Dus na dit vijfde seizoen kun je losgaan met seizoen 3, waarna seizoen 4 live gaat en je weer bij het vijfde seizoen terecht komt. Op die manier heb je als gamer dus nog de mogelijkheid om diverse dingen die je hebt gemist vrij te spelen.

Watch Dogs Legion
Los in Londen (Afbeelding: Ubisoft)

De makers van Watch Dogs Legion danken op hun blog de gamers die de game hebben gespeeld. Het begon met het verhaal in de game, waarna je later aan de slag kon gaan met de multiplayer. Ook zijn er verschillende uitbreidingen uitgebracht, waardoor je telkens weer iets nieuws te doen had. Dat kwam bovenop de mogelijkheid om in de game iedereen die je tegenkomt te rekruteren en er mee te spelen.

Toekomst van de serie

Kortom, er is veel gebeurd in de tijd dat Watch Dogs Legion is uitgebracht. Toch is het maar de vraag waar de toekomst van de reeks ligt. De game was vermakelijk, maar niet de topgame waar we wellicht op hadden gehoopt. Of een nieuw deel dat wel kan gaan bereiken, dat is uiteraard maar de vraag.

[REVIEW] Watch Dogs Legion: een game waarin veel is te doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen