Google’s opvouwbare smartphone goedkoper dan opvouwbare Samsung

Smartphones Mark Hofman 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Google heeft nog even gewacht met de opvouwbare smartphone, maar 2022 lijkt dan toch echt het jaar te zijn waarin het bedrijf zich eraan waagt. Die geruchten gaan al langer rond, maar nu worden ze ook steeds concreter.

Het Amerikaanse 9to5Google heeft bijvoorbeeld laten weten wat de opvouwbare variant van de Google Pixel voor prijskaartje met zich mee te brengen. Goed nieuws voor een ieder die de Samsung Galaxy Z Fold-toestellen te duur vinden!

De opvouwbare smartphone van Google

De eerste opvouwbare smartphone van Google is nog geen feit, maar lijkt er toch echt aan te komen. Eerder leek het er heel even op dat het hele project de prullenbak in gesmeten zou worden, maar in Android 12 dook dan toch weer bewijs op van het bestaan van een dergelijke smartphone. Een smartphone die zomaar eens zijn opwachting kan maken in 2022.

Via 9to5Google wordt nu ook bekend hoeveel de smartphone waarschijnlijk gaat kosten. De prijzen zijn wel in Amerikaanse dollars, maar dat wil niet zeggen dat we de vergelijking niet kunnen maken. Een opvouwbare pixel zou volgens bronnen van de website zomaar eens $1399 kunnen kosten. Gezien de Samsung Galaxy Z Fold 3 op dit moment een adviesprijs van $1799, is het toestel mogelijk $400 goedkoper.

Google Pixel Fold
Google Pixel Fold-representatie (Afbeelding: Let's Go Digital)

Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren, maar garandeert het succes nog niet. De opvouwbare Pixel-smartphone zou met een dergelijk prijskaartje bijvoorbeeld $500 duurder zijn dan het huidige topmodel: de Pixel 6 Pro. Heeft de consument dat prijsverschil over voor een eerste opvouwbare smartphone van een bedrijf?

Goedkoper, maar ook beter?

Dat is namelijk iets wat we niet moeten vergeten. Waar bedrijven als Google tijd heeft gehad om bij de buren te spieken, moeten ze het natuurlijk nog wel laten zien. De Samsung Galaxy Z Fold 3 is het vierde opvouwbare toestel van Samsung en heeft dus al enige tijd gehad om te rijpen. Dat is dan ook erg goed terug te zien. Op smartphonegebied en op tabletgebied weet de Galaxy Z Fold 3 gewoon hele goede zaken te doen. Daar moet Google nog maar aan zien te komen.

Samsung Galaxy Z Fold 3: de meest indrukwekkende smartphone die je laat liggen

Daarbij is de Samsung Galaxy Z Fold 3 op moment van schrijven wel aanzienlijk goedkoper. Waar de adviesprijs rond de €1800 lag, kost het apparat je op dit moment €1415.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen