Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Google opent met opvouwbare Pixel aanval op de Samsung Galaxy Fold

De Google Pixel komt aan het eind van het jaar in een bijzondere uitvoering. De telefoon wordt volgens de geruchten opvouwbaar. Daarmee gaat het concurreren met Samsung.

Jarenlang klonk een opvouwbare telefoon als toekomstmuziek. Inmiddels begint een smartphone met een buigzaam scherm heel normaal te worden. Zo kennen we natuurlijk de Samsung Galaxy Fold en Flip en hebben ook Motorola, Huawei en Royole een exemplaar die op te vouwen is. Binnenkort is ook het vlaggenschip van Google aan de beurt.

Er komt een opvouwbare Google Pixel

Als we de geruchten mogen geloven komt de maker van Android aan het eind van het jaar met een eigen versie voor de Google Pixel. Hiervoor gaat Google schermen van Samsung gebruiken.

Het nieuws over de opvouwbare Google Pixel is er al langer. Al in 2019 zei de internetgigant bezig te zijn met concepten voor een opvouwbare telefoon. Later kwamen er ook geruchten naar buiten dat het plan steeds concreter is. Nu hebben we dan eindelijk zicht wanneer de opvouwbare Pixel uitkomt. Deze zal aan het einde van het jaar worden gepresenteerd.

‘Samsung Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 worden goedkoper dan je denkt’

Meer merken halen schermen bij Samsung

Het nieuws over de opvouwbare Google Pixel komt dit keer van The Elec. Het doorgaans betrouwbare medium meldt dat Samsung in oktober zal beginnen met de productie van de OLED-schermen voor de nieuwe smartphone. Overigens is Google niet de enige klant van opvouwbare schermen, ook Vivo en Xiaomi nemen ze af, waardoor we dus meer opvouwbare telefoons zullen zien.

Wel is het formaat voor alle fabrikanten verschillend. Google gaat volgens The Elec voor een 7,6 inch-scherm die naar binnen op is te vouwen, terwijl Vivo een 8 inch-hoofdscherm heeft en een 6,5 inch-scherm aan de buitenkant. De specs van de nieuwe Pixel zijn nog niet bekend.

Met de aanpak wijkt Google dus van van zowel Samsung en Vivo. Deze merken maken gebruik van twee schermen. De plannen van het Chinese Xiaomi zijn nog onbekend. Het kondigde eerder al een opvouwbare telefoon aan, maar dit scherm lijkt voor een ander model te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!