Huawei komt met nieuwe opvouwbare smartphone (en het is een hele verbetering!)

Smartphones Mark Hofman 3 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Huawei blijft, ondanks alle tegenslagen in het westen van de wereld, innoveren als een malle. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld bekend gemaakt dat het eind deze maand met een gloednieuwe opvouwbare smartphone komt. En geloof ons als we zeggen dat je daar blij van gaat worden.

Het is namelijk duidelijk geworden dat het gaat om de Huawei Mate X2 die vanaf 22 februari verkrijgbaar is in China. En waar voorgaande opvouwbare smartphones van het bedrijf er voornamelijk hetzelfde uitzagen, is dit specifieke model voorzien van een gloednieuw ontwerp.

Huawei Mate X2 voorzien van nieuw ontwerp

De gloednieuwe opvouwbare smartphone van Huawei is niet voorzien van de Google-diensten, maar wel van een vernieuwd ontwerp. In de afgelopen twee jaar hebben we gezien dat het Chinese bedrijf de vormfactor toch heel anders benaderde dan Samsung dat deed. Ondanks het feit dat de Huawei Mate X(S) er mooier uitzag, zorgde dit wel degelijk voor zorgen en problemen. Zo werd het beeldscherm, dat naar buiten gevouwen werd, altijd blootgesteld aan de buitenwereld. Krasjes of barsten waren dus bijna niet te voorkomen.

Met de gloednieuwe Huawei Mate X2, die eind februari in China verschijnt, doet het bedrijf het helemaal anders. Het opvouwbare scherm zit bij dit nieuwe model, net als bij de Galaxy Fold van Samsung, aan de binnenkant van de smartphone. Dat is te zien op de poster die gepaard gaat met de aankondiging. Op datzelfde plaatje is overigens ook te zien dat het toestel beschikt over dunne schermranden en dat er een zichtbare selfiecamera ontbreekt.

Eerder lekte al uit dat Huawei aan de haal zou gaan met een tweede beeldscherm aan de buitenkant en het opvouwbare scherm aan de binnenkant. Dat lijkt uiteindelijk dus ook echt te kloppen.

Opvouwbare smartphones: meer dan een gimmick?

De Huawei Mate X2 heeft qua ontwerp dus veel weg van de Samsung Galaxy Z Fold 2, en daar is helemaal niets mis mee. De opvouwbare smartphone begint hierdoor wel steeds meer vorm te krijgen. Het meest recente model van Samsung heeft al laten zien dat we te maken hebben met een volwaardig product. Het prototype-tijdperk laten we achter ons en het is nu wachten tot het product ook qua prijs toegankelijker wordt.

Twee jaar geleden werd de opvouwbare smartphone nog gezien als een gimmick, maar inmiddels is wel duidelijk dat we te maken kunnen hebben met de vormfactor van de toekomst. Benieuwd waarom? Check dan één van de beste opvouwbare smartphone hier!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen