Facebook brengt Messenger naar Oculus, want chatten in VR willen we allemaal?

Gadgets Wesley Akkerman 3 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Facebook heeft aangekondigd dat Facebook Messenger vanaf deze week beschikbaar is voor Oculus Quest en Oculus Quest 2. Dat zijn twee virtual reality-headsets van het bedrijf. Het ziet er niet naar uit dat de communicatiedienst naar andere VR-brillen komt, zoals de Quest Go, Rift en Rift S.

Mocht je het je afvragen: ja, je hebt de optie berichten in te spreken, die vervolgens naar tekst omgezet worden. Zo hoef je dus niet heel omslachtig met die controllers een bericht te gaan zitten tikken. Daarnaast zijn er een aantal standaardantwoorden beschikbaar gesteld, zodat je soms ook gewoon ergens lekker vlot op reageert.

Facebook Messenger komt naar virtual reality

Wanneer je met iemand op Facebook Messenger chat via de Oculus Quest- of Quest 2-headset, dan heeft de persoon aan de andere kant van het scherm zelf geen VR-headset nodig. Die kan gewoon vanachter z’n computer of telefoon met je praten (zoals een normaal persoon zou doen).

Facebook Messenger
Facebook Messenger op Oculus (Afbeelding: Oculus)

Is het echt nodig Facebook Messenger te gebruiken op een Oculus-headset? Dat antwoord is nee, maar het kan wel handig zijn wanneer je iemand snel wil uitnodigen voor een potje gamen in virtual reality. Ook kun je snel even op een berichtje antwoord geven, zonder je headset af te hoeven doen. Maar van een zekere urgentie is geen sprake.

Chatten in VR

Dit is een volgende stap in het integreren van allerlei soorten Facebookproducten. Eerder bracht het bedrijf al Instagram en Messenger samen, bijvoorbeeld. Nu kun je dus ook met iemand praten via Instagram Direct, die dan wellicht een virtual reality-bril aan z’n gezicht heeft hangen.

De privacyinstellingen van je Oculus-account worden hierdoor niet aangetast, aldus de fabrikant. Je kunt nog steeds gebruikmaken van je bestaande Oculus-chats en je Oculus-profielnaam. Bovendien is het zo dat je ook heel gemakkelijk kunt uitloggen bij Facebook Messenger op de headset. Wel zo handig wanneer meerdere mensen in het gezin gebruikmaken van de VR-bril.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Oculus

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen