Jelle van Es
Jelle van Es Games 3 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Final Fantay XII en andere games komen naar de Xbox Game Pass

Met een actief abonnement op de Xbox Game Pass heb je de mogelijkheid om de nieuwe games die vanuit Microsoft zelf worden uitgebracht gelijk op dag één te spelen. Medium was daar afgelopen week een goed voorbeeld van.

Maar er komen ook regelmatig games van andere partijen uit op de Xbox Game Pass. Onlangs schreven we nog over de belofte van Microsoft om meer games uit de Final Fantasy-reeks er op te brengen. En deze week bewijzen ze dat met Final Fantasy XII.

Final Fantasy XII en meer op de Xbox Game Pass

In een nieuw overzicht, dat Microsoft publiceerde op hun eigen blog, is duidelijk gemaakt dat Final Fantasy XII The Zodiac Age eindelijk wordt uitgebracht op zowel de Xbox als op de pc. Die game verschijnt op 11 februari. Voordat het echter zover is, komen er eerst nog wat andere games uit. We trappen het overzicht af met Ghost of a Tale, die op 4 februari op de pc verschijnt. Op diezelfde dag krijg je ook Project Winter en The Falconeer. Die laatste twee games zijn overigens op alle beschikbare platformen te spelen. Naast de pc en de Xbox is dat ook voor Android, waar je de game naar toe kan streamen.

Xbox Game Pass games
De nieuwe games (Afbeelding: Microsoft)

11 februari is echter een interessantere dag voor de Xbox Game Pass. Naast dat je dan aan de slag kan met Final Fantasy XII, wat toch wel één van de fijnere games binnen de serie is, kun je ook los met Jurassic World Evolution. In deze game bouw je je eigen dino-park op. Dat kun je doen op de Xbox en op ANdroid. Een andere game die verschijnt op deze dag is Stealth Inc. 2: A Game of Clones, die op dezelfde platformen is te spelen.

Wolfenstein: Youngblood een rare titel

En alsof dat nog niet genoeg is, krijgen we op 11 februari ook nog de game Wolfenstein: Youngblood. Maar deze game doet wel iets vreemd. De titel gaat namelijk enkel te streamen zijn op je Android-apparaat. Dat terwijl het zo’n fijne co-op shooter is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!