Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Microsoft belooft dat Final Fantasy-games op Xbox Game Pass komen

Eind 2019, toen de wereld er heel anders uitzag, hield Microsoft met hun X019 hun eigen gaming-evenement. Tijdens dat evenement werd duidelijk gemaakt dat diverse games in de Final Fantasy-reeks naar de Xbox Game Pass zouden komen.

En inmiddels zijn er ook een aantal games binnen de Final Fantasy-reeks verschenen op de Xbox Game Pass. Toch is het nog maar de helft van alle aangekondigde games beschikbaar. Microsoft belooft beterschap.

Meer Final Fantasy-games naar de Xbox Game Pass

Sinds de aankondiging op de X019 zijn er dus vijf van de tien games verschenen. Deel zeven, 8 (in de Remastered-versie), negen, vijftien en de multiplayer van die game in de vorm van Comrades. Dat betekent dat 10: HD Remastered, 10-2: HD Remastered. 12: The Zodiac Age, deel 13, 13-2 en Lightning Returns: Final Fantasy 13 nog ontbreken in het lijstje van games die wel beloofd waren. In een gesprek met TrueAchievements laat een woordvoerder van Microsoft weten dat de plannen er nog altijd zijn. Dit is wat die woordvoerder over de kwestie te zeggen had.

Goed, de verschillende Final Fantasy-games komen dus nog altijd naar de Xbox Game Pass toe, maar wanneer, dat is nog niet duidelijk. Wellicht dat we ergens in het voorjaar een nieuwe lading gaan krijgen. Dan loopt de exclusiviteitsdeal met Sony af wat betreft 7 Remake. Het zou dan goed kunnen dat die game naar het Xbox-platform komt en tegelijkertijd verschijnt met een lading games uit de reeks.

Nog even wachten

Maar dat zou dus in april zijn. Hopelijk komt er voor die tijd meer duidelijkheid en kun je met één van de klassiekers aan de slag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!