Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 3 feb 2021

Amazon-CEO Jeff Bezos stopt ermee: dit wordt zijn opvolger

Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft bekendgemaakt dat hij in het derde kwartaal van 2021 zijn rol als CEO van het bedrijf neerlegt. Hij neemt dan de rol aan van bestuursvoorzitter.

Andy Jassy, nu al CEO van Web Services, wordt dan de nieuwe CEO van de online winkelketen en techgigant.

Bezos richt zich op andere zaken

Bezos heeft tevens een e-mail aan alle werknemers gestuurd. Daarin licht hij zijn keuze toe. Bezos wil zich concentreren op andere passies in z’n leven, waar hij nu weinig tot geen tijd voor heeft met zijn huidige verantwoordelijkheden. Als bestuursvoorzitter blijft hij betrokken bij Amazon, terwijl hij zich ondertussen kan storten op Day 1 Fund, the Bezos Earth Fund, Blue Origin, The Washington Post en andere projecten.

Jeff Bezos is sinds 1994 CEO van Amazon, het jaar waarin hij het online verkooppunt voor boeken opzette. Het is de CEO gelukt de boekenwinkel uit te bouwen tot een techgigant waar onder meer Google, Apple en Microsoft mee rekening moeten houden. Ook is het natuurlijk een geduchte concurrent van online winkels als Bol.com en Coolblue.

Amazon Launchpad
Het logo van Amazon. (Afbeelding: Amazon)

De nieuwe Amazon-CEO

De nieuwe Amazon-CEO is Andy Jassy. Die man is nu al verantwoordelijk voor Amazon Web Services, waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van het moderne bedrijf. Met de dienst voorziet het bedrijf andere toko’s van een online infrastructuur. De stap van de ene CEO-positie naar de andere lijkt dus niet heel groot te zijn voor Jassy.

Uiteraard krijgt Jassy te maken met alles waar Amazon voor staat en mee te maken krijgt. Denk dan aan de zorgen omtrent privacy, de problemen met het personeel, de verschillende consumentenproducten en abonnementen als Prime Video en zelfs gamestreamingdienst Luna.

Jassy is bovendien al een flinke tijd werkzaam bij de techgigant. Hij is daar sinds 1997 werkzaam; bijna net zo lang als Jeff Bezos, dus. In zijn nieuwe rol als bestuursvoorzitter is Jeff Bezos niet helemaal verdwenen, maar hij houdt zich wel minder bezig met de dagelijkse zaken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Amazon

Reageer op artikel:
Amazon-CEO Jeff Bezos stopt ermee: dit wordt zijn opvolger
Sluiten