De Champion’s League blijft de aankomende jaren in de FIFA-reeks

Games Jelle van Es 3 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Op het gebied van voetbalgames is de FIFA-reeks al jaren heer en meester. En het ziet er naar uit dat Electronic Arts geen plannen heeft om die positie op korte termijn op te geven.

Want EA heeft laten weten dat het een nieuwe deal heeft gesloten met de Europese voetbalorganisatie UEFA om gebruik te maken van de verschillende rechten. Denk daarbij aan de welbekende Champion’s League, maar ook aan de Europa League en de Super Cup. Daardoor kun je in de aankomende FIFA-games die modi terugzien.

Champion’s League in de toekomstige FIFA-games

Via een persbericht liet het bedrijf weten weten dat de overeenkomst is verlengd. De nieuwe overeenkomst geldt voor een aantal jaar. Om hoeveel jaar het precies gaat, dat is niet helemaal duidelijk. De UEFA-licenties ligt sinds 2018 bij de FIFA-reeks. Daarvoor lagen de rechten bij Konami, die het in zijn PES-reeks verwerkte. Sinds die herschikking er in is gekomen, heb je eigenlijk nog minder redenen om de PES-reeks te spelen. En er waren er al zo weinig.

FIFA 21 Champion's League
De Champion’s League in FIFA 21 (Afbeelding: Electronic Arts)

Naast dat de licentie van de UEFA met de Champion’s League voor de voetbal-reeks is verlengd, liet EA nog het één en ander weten over de gamereeks. Zo komt FIFA 21 binnenkort uit op Google Stadia. Dat zal op 17 maart gaan gebeuren. Verder wordt FIFA Online 4, een free-to-play versie van de reeks in meer markten uitgebracht. In Nederland komt hij niet, maar vanuit Azië wordt hij uitgerold naar landen als Rusland, Turkije en Polen.

Meer versies voor de smartphone

Tot slot zijn er volgens EA nog zes verschillende voetbal ‘experience’ in de maak voor de smartphone. Wat dat precies gaat worden, dat is niet helemaal bekend. Er zal vast wel een game bij zitten, maar wat de rest gaat zijn, dat is de grote vraag. Op een later moment wel EA daar meer over gaan vertellen. Heb je FIFA 21 nog niet? Dan kun je hem hier scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen