Ontwerp Samsung Galaxy S21 FE lekt uit: maak kennis met de telefoon

Smartphones Jeroen Kraak 9 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze zomer komt er geen Samsung Galaxy Note. In plaats daarvan brengt het Koreaanse merk de S21 FE. De telefoon ligt echter nu al op straat.

Sinds vorig jaar heeft Samsung de FE in het leven geroepen. Een editie van het vlaggenschip van het merk dat de meeste eigenschappen overneemt, maar de echte premium-features links laat liggen. Het toestel is daarom ook goedkoper dan de originele versie. De FE staat voor Fan Edition en is bedoeld voor een wat jongere doelgroep.

Samsung neemt het op tegen de Apple Watch (en brengt zwaar geschut)

Zo ziet de Samsung Galaxy S21 FE eruit

De Samsung Galaxy S20 FE lijkt een succes voor het merk, want het komt nu ook met de S21 FE. Het ontwerp van de telefoon is naar buiten gebracht door de bekende lekker Evan Blass. Hij zit er dan ook niet vaak naast.

De Samsung S21 FE komt in vijf verschillende kleuren op de markt: groen, wit, blauw, violet en grijs. Het design komt overeen met eerdere lekken. Zo zit de selfiecamera in het midden op de voorkant en zien we drie lenzen aan de achterkant. Er is geen hoofdtelefoonaansluiting aanwezig Het ontwerp lijkt dan ook logischerwijs veel op die van de gewone S21.

Nog wachten op de presentatie

Wat het toestel te bieden heeft qua specs moeten we je nog even schuldig blijven. We komen waarschijnlijk meer te weten in augustus. Volgens de verschillende geruchten houdt Samsung dan een Galaxy Unpacked. Tijdens dat evenement zien we mogelijk ook de twee nieuwe opvouwbare toestellen van het Koreaanse merk. Het gaat om de Samsung Galaxy Z Fold 3 en de Galaxy Z Flip 3.

The Korea Herald meldde eerder deze week al de prijs van het toestel. Volgens het medium ligt de prijs tussen de 700.000 en 800.000 Zuid-Koreaanse Won. Dat is omgerekend een prijs tussen de 517 en 592 euro. Wel is het mogelijk dat Samsung de prijs in Europa iets opschroeft, maar verwacht geen megabedrijf. Waarschijnlijk is het toestel al onder de 600 euro verkrijgbaar.

Eerder testten we al de de normale Samsung Galaxy S21.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen