Awesome: Grand Theft Auto 5, maar dan op een klassieke Game Boy

Games Jelle van Es 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

De Game Boy is een absolute klassieker. De handheld kwam uit in 1989 en heeft heel wat klassiekers voortgebracht. Maar om er Grand Theft Auto 5 op te kunnen spelen? Dat hadden we eerlijk gezegd niet verwacht.

Grand Theft Auto 5 is namelijk een game die in 2013 uitkwam en vandaag de dag nog altijd veel wordt gespeeld. En als het goed is komt er dit jaar nog een versie voor de PlayStation 5 en Xbox Series X. Maar een Game Boy-versie? Dat kan toch niet. Deze gamer laat echter zien dat het wel kan.

Grand Theft Auto 5 op de Game Boy

Het gaat om Sebastian Staacks, die op zijn Youtube-pagina een paar weken geleden een video heeft geplaatst. Daarin stelt hij dat hij de mogelijkheid heeft gevonden om Grand Theft Auto V af te laten spelen op een Game Boy. Dit heeft hij voor elkaar gekregen met een speciale omweg. Hij heeft er een zogenaamde WiFi cartridge bij gepakt en daarmee de mogelijkheid gecreëerd om games te streamen naar de handheld. Je zou het moeten vergelijken met wat je kunt doen met de PlayStation 5 of 4 met Remote Play. Daarmee stream je ook de game vanaf je spelcomputer naar bijvoorbeeld je iPad.

Het is dus heel erg knap dat je op deze manier Grand Theft Auto 5 kunt beleven op je Game Boy, maar om het nou zelf te gaan doen, dat lijkt ons niet heel erg fijn. De modder weet de game te draaien, maar fijn is het zeker niet. Zo is het scherm van de handheld natuurlijk erg beperkt en kun je maar gebruik maken van een beperkt aantal knoppen.

Andere games ook

Naast de mogelijkheid om Grand Theft Auto V te streamen naar de Game Boy, laat de modder zien dat het ook met andere games kan. Daarbij benadrukt hij wel dat hij dus streamt en dus niet direct de games op de handheld speelt. Crysis en Doom pakt hij wat dat betreft als voorbeelden.

Sony helpt herinneren: GTA 5 komt echt naar de PlayStation 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen