American Pickers: zoveel verdienen de presentatoren met de antiekhandel

Films & Series Jeroen Kraak 8 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

American Pickers heb je vast wel eens voorbij zien komen tijdens het zappen. Maar hoeveel verdienen de hoofdpersonen nou echt?

American Pickers is een van de programma’s die je waarschijnlijk ontzettend vaak voorbij ziet komen op de televisie. Dat komt natuurlijk omdat het ontzettend vaak herhaald wordt. Daarnaast is het programma al sinds 2010 op de buis.

American Pickers is een hit

Schrik niet, dit jaar was het 23ste seizoen te zien op History. In totaal zijn er nu 346 afleveringen gemaakt. Het is ook niet een heel moeilijke show om te maken, want het concept van American Pickers is vrij simpel. Mike Wolfe en Frank Fritz gaan samen met hun busje op pad door de Verenigde staat om antiek en curiosa te kopen. Ze hopen dat later weer met grote winst te verkopen.

Gold Rush: zo rijk zijn de goudzoekers uit de Discovery-serie

Tenminste, zo was de show want Frank zien we inmiddels niet meer terug in de serie. Dat komt omdat het ooit zo olijke duo inmiddels flinke bonje heeft. Zijn plaats is ingenomen door Danielle Colby-Cushman die tegenwoordig naast Mike plaats neemt in de auto.

Frank en Mike zien elkaar niet meer

Sinds 2020 zien we Mike en Frank niet meer in American Pickers en sinds die tijd praten de twee ook niet meer met elkaar. In een interview aan de Britse Tabloid The Sun haalt hij flink uit naar zijn collega, maar is hij niet duidelijk over de reden dat hij niet meer in de show zit.

Wheeler Dealers: zo rijk worden de makers van het handelen in auto’s

Sinds hij niet meer in de show zit heeft hij te maken met flink wat problemen. Zo werd hij door zijn ex-verloofde aangeklaagd omdat hij haar verwond zou hebben met vuurwerk. Ze wilde 50.000 dollar van haar ex zien, maar trok dat later weer in. Daarnaast kreeg Frank ook te maken met lichamelijke tegenslagen. Hoewel hij flink is afgevallen, heeft hij last van de ziekte van Crohn en zijn er ook rugproblemen geweest, vertelt hij in het interview.

Na dat interview werd ook bekend dat hij een alcoholprobleem had en daarvoor naar een afkickkliniek ging. Hij is volgens zichzelf nu weer afgekickt.

American Pickers
Tegenwoordig kunnen de twee elkaar letterlijk niet meer luchten of zien. (Afbeelding: Getty Images/Charles Eshelman/FilmMagic)

Het vermogen van de American Pickers

Hoewel dus niet alles op rolletjes loopt voor Frank, heeft hij volgens de verschillende vermogenssites in ieder geval geen financiële problemen. Hij zou goed zijn voor een vermogen tussen de 5 en 6 miljoen dollar. Dit vermogen heeft hij vooral opgebouwd door de 300 afleveringen. Vanwege de herhalingen blijft hij natuurlijk bijverdienen. Daarnaast heeft hij ook twee boeken geschreven.

Terug naar het andere gezicht van American Pickers: Mike. Hij is de bedenker en al jaren lang het gezicht van de show. Hij heeft in totaal twee winkels in de Verenigde Staten die je kunt bezoeken. Hij houdt niet alleen bij handel in antiek, want hij blijkt ook een aardige pandjesbaas te zijn. Hij heeft vier huizen en elf bedrijfsruimtes in bezit met een waarde van bijna 3,5 miljoen dollar.

Het had nog meer kunnen zijn

Volgens Celebrity Net Worth is Mike nu in totaal 7 miljoen dollar waard. Dat lijkt wat weinig vergeleken met Frank, maar hier is ook een reden voor. Afgelopen jaar is hij gescheiden van zijn vrouw en moest hij haar 5,2 miljoen dollar meegeven en daarnaast is hij ook verplicht om alimentatie te betalen. Bovendien moet hij een deel van zijn royalties afstaan tot 2026.

Danielle Colby is het ‘nieuwe gezicht’ in American Pickers. Het is logisch dat zij het minst van allemaal heeft. Ze is natuurlijk al een lange tijd in de show te zien, maar heeft nu een grote rol te pakken. Zij zou nu goed zijn voor 1,5 miljoen dollar. Naast de show verdiende ze (in het verleden) ook geld met dans- en modelklussen We hoeven dus echt geen medelijden te hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen