Nederlandse Netflix-serie Dirty Lines is internationale hit

Films & Series Jeroen Kraak 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dirty Lines is de nieuwste hit op Netflix. Niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen is de titel een hit.

Na Ares is er eindelijk een nieuwe Nederlandse original-serie op Netflix. We hebben het natuurlijk over Dirty Lines! Wellicht denk je misschien aan Undercover, maar die serie is officieel geen Nederlandse original, aangezien de makers gewoon uit België komen en de show een samenwerking met VRT.

Een Nederlandse hit op Netflix

Terug naar Dirty Lines. De smerige lijntjes doen het goed in Europa. De serie is sinds 9 april te zien op Netflix. Het is niet verbazend dat de show het in ons land goed doet, aangezien het een echte Nederlandse original is. Maar dat ook onze Europese vrienden de serie weten te vinden, bewijst dat zij eveneens niet vies zijn van de Amsterdamse hijglijnen.

Op moment van schrijven staat Dirty Lines in acht verschillende landen in de top 10. Naast Nederland en België, geldt dat ook voor Duitsland, Polen, Oostenrijk, Italië, Luxemburg en Zwitserland. De afgelopen dagen wist de titel in ons land zelfs de nummer 1-positie te veroveren, maar die is nu weer ingenomen door Bridgerton.

Dit is Dirty Lines

Dirty Lines begint in 1987 en laat zien hoe de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon start met een bijbaantje bij Teledutch. Het bedrijf is opgericht door twee broers en is Europa’s eerste onderneming in sekslijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze snelle transformatie.

Harde Poolse hooliganfilm is de nieuwe hit op Netflix

In Dirty Lines zien we de laatste jaren van de Koude Oorlog en die gaven inspiratie aan een nieuwe generatie om het leven uitbundig te vieren. Amsterdam werd het episch centrum van de revolutie waarin housemuziek en XTC werden geïntroduceerd. De sekslijnen boden een nieuwe manier om anoniem seks te ervaren.

Wil je weten hoe dat allemaal gebeurde? Dan moet je echt even de serie bekijken. Hij staat nu op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen