Mario Kart Tour laat je rondscheuren in Amsterdam

Games Jelle van Es 15 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Mario Kart Tour is de free-to-play game van Nintendo voor op je smartphone. Met de game heb je de mogelijkheid om altijd een lekker potje te karten. En binnenkort kan dat in een nieuwe setting.

Via Twitter heeft de ontwikkelaar laten weten dat Mario Kart Tour binnenkort voorzien wordt van de zogenaamde Amsterdam Tour. Daarmee kun je op het nieuwe Amsterdam Drift losgaan in een Nederlandse setting.

Nederlands tintje in Mario Kart Tour

Uiteraard wordt Nederland en in mindere mate Amsterdam op een manier in Mario Kart Tour geplaatst zoals toeristen dat zien. Dus dat betekent dat er veel tulpen zijn, net als molens. Wat dat betreft lijkt het er op dat het circuit een combinatie is tussen de Zaanse Schans en wat gebouwen die je uit het centrum van Amsterdam kent. Om je een beetje een idee te geven van wat je kunt verwachten, is er de onderstaande trailer die Nintendo heeft vrijgegeven.

Heel erg lang hoef je niet te wachten voordat je in Mario Kart Tour los kan gaan met de nieuwe content. Op 19 april is er een update waarmee je de mogelijkheid hebt om op het nieuwe circuit te scheuren. Daarnaast is de kans groot dat er ook wat nieuwe items in de shop komen, zodat je ook echt in stijl door de Nederlandse achtergronden rijdt. Uiteraard wil Nintendo daarbij zoveel mogelijk geld verdienen, want het is en blijft een free-to-play-game.

Waar blijft het negende deel?

Het is dus mooi dat er nieuwe content komt voor Tour. En ook voor Mario Kart 8 Deluxe heb je natuurlijk de aankomende maanden regelmatig nieuwe banen om te ontdekken. Toch hoop ik dat er ook nog eens nieuws komt van een negende deel in de serie. Wat deel acht is eigenlijk een port van de game die op de Wii U verscheen.

Chocobo GP: aardig alternatief op Mario Kart 8 Deluxe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen