Waarom Elon Musk Twitter-overname mogelijk op zijn buik kan schrijven

Apps Wesley Akkerman 15 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat de Raad van Bestuur van Twitter niet akkoord gaat met het overnamebod van techondernemer en fervent twitteraar Elon Musk. De miljardair heeft daar natuurlijk een mening over en reageerde vrij snel op dat gerucht. Zijn reactie is dat de raad daar niet over gaat; het is uiteindelijk aan de aandeelhouders.

Afgelopen donderdag liet de Raad van Bestuur van Twitter weten niet te zitten wachten op het bod van Elon Musk. Dat blijkt uit informatie die in handen is van de betaalde journalistieke website The Information. Die nieuwswebsite baseert zijn berichtgeving op bronnen die bekend zijn met de huidige situatie.

Twitter wil niet overgenomen worden door Elon Musk

Het bestuur schaart zich liever achter de kersverse CEO van het bedrijf, Parag Argawal. Bovendien is het zo dat het bedrijf nog wat middelen achter de hand heeft om te kunnen voorkomen dat het zomaar overgenomen wordt. Zo kan Twitter bijvoorbeeld een blank check preferred stock uitgeven, aldus de Wall Street Journal.

Elon Musk SpaceX Tesla
Elon Musk (Afbeelding: ANP / Tobias Schwarz / AFP)

Met die optie kan het bedrijf op zeer korte termijn aandelen voor bepaalde investeerders vrijgeven. Hiervoor heeft Twitter geen toestemming nodig van bestaande aandeelhouders. Mocht het bedrijf hiervoor kiezen, dan kan de sterke positie die Elon Musk heeft, als de grootste aandeelhouder, in elk geval ondermijnd worden.

De grootste aandeelhouder van dit moment

Musk is momenteel de grootste aandeelhouder van dit moment met 9,2 procent van de aandelen in handen. Daar legde hij een flinke smak geld voor neer. Sindsdien stuurt de ondernemer allerlei opmerkelijke tweets de wereld in, met vragen over Twitter. Maar of hij daar ooit iets mee gaat doen, is natuurlijk een tweede.

Elon Musk laat veelbesproken functie bij Twitter toch links liggen

Dat dit slechts het begin leek van wat Elon Musk van plan is, bleek dus een paar dagen later. Toen kwam ineens naar buiten dat de SpaceX- en Tesla-topman Twitter wil overnemen voor een bedrag van 38 miljard euro. Maar zoals het er nu naar uitziet, gaat het de ondernemer waarschijnlijk niet lukken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Information

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen