Elon Musk koopt zich voor miljarden in bij Twitter

Apps Jeroen Kraak 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk kennen we natuurlijk vooral van SpaceX en Tesla. Nu wil de flamboyante miljardair ook een rol spelen bij Twitter.

Elon Musk kennen we als een echte tech-ondernemer. Hij zet graag nieuwe bedrijven op. Na zijn komst bij Tesla zette hij onder andere SpaceX, The Boring Company en Hyperloop op. Investeren in langer bestaande bedrijven doet hij niet echt. Toch maakt hij nu een uitzondering voor Twitter.

Elon Musk is nu mede-eigenaar van Twitter

Op 14 maart jongstleden heeft Elon Musk 9,2 procent van de aandelen van Twitter gekocht. Het nieuws komt nu naar buiten door documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De aandelen vertegenwoordigden vrijdag een waarde van 2,9 miljard dollar. Die aandelen lijken nu rap tempo meer waard te worden, aangezien de aandelen flink gestegen zijn in de handel voorafgaand aan de beursopening.

Met de aandelenaankoop heeft hij nu een groter aandeel in het bedrijf dan Twitter-oprichter Jack Dorsey. Die bezit maar 2,25 procent van de aandelen. Musk is nu meteen van de grootste aandeelhouders van het bedrijf.

Een opvallende keuze

De move van Elon Musk is opvallend te noemen, aangezien hij vorige maand zijn volgers nog vroeg naar hun gedachten over het opzetten van een eigen social medium. Die vraag stelde hij hun dus al nadat hij de aandelen had gekocht.

In een serie van tweets vroeg hij zijn volgers: “Vrijheid van meningsuiting is essentieel in een werkende democratie. Geloven jullie dat Twitter zich strikt aan dit principe houdt?”

Oppassen

Elon Musk is natuurlijk een fervent Twitteraar. Met een grote hoeveelheid aandelen heeft hij natuurlijk nog meer macht over het medium. Mocht volgens hem de vrijheid van meningsuiting in het geding komen, dan kan hij natuurlijk makkelijk ingrijpen.

Wel moet Musk nog beter gaan opletten wat hij wel of niet op Twitter plaatst. In het verleden kwam hij daardoor al eens verschillende keren in de problemen omdat hij teveel uit de school klapte over Tesla. Het zorgde voor beïnvloeding van de aandelenkoers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen