Netflix en Sony ondernemen actie tegen Will Smith

Films & Series Jeroen Kraak 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Will Smith was de hoofdrolspeler tijdens de afgelopen Oscars. Niet vanwege zijn prijs, maar vooral vanwege zijn gedrag. Netflix en Sony nemen nu actie.

Ooit was er een tijd dat Will Smith een van de meest geliefde acteurs in Hollywood was. Filmmaatschappijen stonden dan ook in de rij om een film met de beroemdheid op te nemen. Die tijd lijkt echter voorbij sinds de Oscars. De entertainmentbedrijven trekken hun handen af van de Amerikaan.

Will Smith en de Oscars

We gaan nog een keer terug naar de uitreiking van de Oscars van vorig weekend. Hoewel Will Smith het gouden beeldje won voor Beste Acteur voor de film King Richard, ging het vooral over de klap die hij uitdeelde aan presentator Chris Rock. Rock maakte tijdens de show een grap over het haar van Smiths vrouw Jada Pinkett-Smith wat de acteur niet kon waarderen waarna hij het podium opstormde. Na de klap ging hij ook nog eens verbaal tekeer.

Na de actie bood Will Smith zijn excuses aan voor zijn acties aan zowel de Academy (organisatie van de Oscars) als Rock. Niet veel later besloot hij ook om zich terug te trekken uit de Academy waardoor hij niet meer kan meestemmen over de Oscars. Met die actie is de kous nog niet af blijkt nu. Ook filmmaatschappijen ondernemen actie.

Oscars 2022 Will Smith Chris Rock
Dit keer een klap voor Will Smith. (Afbeelding: Robyn Beck / AFP)

Netflix en Sony zijn (voorlopig) klaar met de acteur

Als eerste kwam Netflix met nieuws. De streamingdienst had film Fast and Loose in de planning met Will Smith in de hoofdrol. De rode N heeft de productie nu gepauzeerd en het is de vraag of de film ooit nog het levenslicht ziet, meldt The Hollywood Reporter. Het script was al af en Netflix was op zoek naar een nieuwe regisseur.

Maar niet alleen Netflix is even klaar met Will Smith, ook Sony hoeft de acteur even niet te zien. De studio had een vervolg voor Bad Boys in productie, maar ook Sony heeft de productie van de film gepauzeerd. Die film was overigens minder ver dan Fast and Loose want Smith had nog maar 40 pagina’s aan script in bezit.

Will Smith op Apple TV+

Ondanks dat de twee bedrijven de samenwerking met Will Smith pauzeren, zien we de acteur binnenkort waarschijnlijk wel in actie. De acteur speelt in de nieuwe film Emancipation die zich nu in de postproductie bevindt. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat het project nog gecanceld wordt. De productie verschijnt op Apple TV+, maar er is nog geen releasedatum voor. Mogelijk laat Apple de film nog even op de plank liggen totdat de ergste storm is overgewaaid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!