De klap van Will en 4 andere opvallende Oscars 2022-momenten

Films & Series Mark Hofman 28 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Afgelopen nacht was het zover: de uitreiking van de 94ste Academy Awards. Tijdens de Oscars 2022 werd niet alleen duidelijk welke films, acteurs en regisseurs er met de prijzen vandoor gingen. Er gebeurde, naast de inmiddels veel besproken klap van Will Smith, nog heel veel meer.

In dit artikel zetten we de vijf grootste verrassingen, tegenvallers en spraakmakende momenten voor je op een rij.

#1 Oscars 2022 de boeken in dankzij Will Smith

We kunnen er echt niet omheen: de Oscars 2022 gaan de boeken in als de uitreiking waarin Will Smith, op negatieve wijze, de show stal. Chris Rock, de presentator van de 94ste Academy Awards, maakte een grap over de vrouw van Smith. Waar de acteur eerst moest lachen, besloot hij een paar seconden later het podium op te lopen en Chris Rock een klap in zijn gezicht te geven. Vervolgens riep de acteur nog tweemaal dat de comedian de naam van zijn vrouw nooit meer in de mond moest nemen.

Jada Pinkett-Smith, de vrouw van Will, heeft een aandoening genaamd alopecia. Het kan ervoor zorgen dat haar gedeeltelijk of helemaal uitvalt. Voor veel mensen een reden om hun hoofd kaal te scheren of te millimeteren. Jada Pinkett-Smith deed dit ook en werd om die reden door Chris Rock in de zeik genomen. De comedian grapte dat ze in de nieuwe G.I. Jane film zou spelen, omdat actrice Demi Moore hiervoor gemillimeterd moest worden.

Een ongepaste grap die een ongepaste reactie uit wist te lokken. Positief is het niet, maar de Oscars 2022 zal voor altijd de boeken in gaan als de uitreiking waar Will Smith Chris Rock in z’n gezicht sloeg.

#2 Apple TV+ behaalt historisch resultaat

Apple TV+ heeft tijdens de Oscars 2022 een historisch resultaat behaald. De streamingdienst gaat namelijk de boeken in als de eerste dienst die de Oscar voor ‘Beste Film’ weet te winnen. Dat er interesse was in CODA, de film die hem gewonnen heeft, was vooraf al duidelijk. De film kreeg al ongelofelijk goede kritieken en werd gedurende de show geprezen. Dat CODA met de grootste prijs van de avond naar huis zou gaan had alleen niemand kunnen bedenken.

Het succes van CODA is groot. De film verscheen in augustus vorig jaar op Apple TV+ en werd genomineerd met Belfast, Don’t Look Up, Drive My Car, Dune, King Richard, Licorice Pizza, Nightmare Valley, The Power of the Dog en West Side Story. De verwachting was dat Belfast en The Power of the Dog het zouden uitvechten. Niets was minder waar.

#3 Zack Snyder verrast tijdens Oscars 2022

Dat de fanbase van regisseur Zack Snyder groot is wisten we. Dat deze groep ook daadwerkelijk dingen voor elkaar kan krijgen ook. Al hadden niet veel mensen kunnen bedenken dat ze de regisseur ook twee Oscars konden bezorgen.

Er waren twee publieksprijzen die te winnen waren tijdens de Oscars 2022. De #OscarsCheerAward ging naar Zack Snyder’s Justice League en de #OscarsFanFavorite ging naar Army of The Dead. Hierdoor greep Spider-Man: No Way Home mis.

#4 The Power of the Dog krijgt slechts één award

The Power of the Dog, de film met o.a. Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst in de hoofdrol, stond op de kaart als absolute favoriet. De film, die op Netflix te zien is, was voor maar liefst 12 verschillende categorieën genomineerd. Aan het einde van de avond gingen de makers naar huis met slechts één award.

#5 Oscars 2022: geen winst en toch geschiedenis schrijven

Je hebt soms van die films die tijdens de Academy Awards niet in de prijzen vallen, maar toch geschiedenis weten te schrijven. Flee, een geanimeerde film, is daar een uitstekend voorbeeld van. Tijdens de Oscars 2022 was hij genomineerd voor drie verschillende categorieën: ‘Beste documentaire feature’, ‘Beste geanimeerde feature’ en ‘Beste internationale feature.’

Uiteindelijk verloor Flee van de concurrentie in alle drie de categorieën, maar schreef hij wel geschiedenis. Het was namelijk de eerste film ooit die in alle drie deze categorieën genomineerd was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen