FIFA-gamereeks lijkt toch een nieuwe naam te krijgen en die is vreselijk

Games Jelle van Es 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De FIFA-reeks is er één die echt alweer heel wat jaartjes meegaat. En het is een begrip. Even samen FIFA-en is iets dat gamers gelijk begrijpen. Maar het ziet er naar uit dat we afscheid gaan nemen van de naam.

Eerder liet Electronic Arts al weten te twijfelen of ze een nieuwe FIFA-licentie moesten afnemen. De voetbalorganisatie wilde namelijk meer geld zien voor het gebruikmaken van de naam. En daar zou Electronic Arts geen zin in hebben.

Nieuwe naam voor de FIFA-reeks

En dus moet het bedrijf nadenken of het het waard is om veel geld uit te geven om gebruik te maken van de FIFA-naam. Al redelijk snel kwam het gerucht naar buiten dat er gewerkt zou gaan worden aan een nieuwe naam. En volgens de nieuwste geruchten gaat het om EA Sports Football Club dat de nieuwe naam wordt. Deze keer is het Jeff Grubb, die al heel wat jaartjes rondloopt in de wereld van games, die de naam noemt.

FIFA 22
De meest recente game (Afbeelding: Electronic Arts)

Volgens Grubb zou Electronic Arts al verschillende merkrechten en logo’s hebben ingediend voor EA Sports Football Club en zou dat dus de vervangende naam gaan zijn voor FIFA. In eerste instantie dacht Grubb dat het ging om de naam voor een online modus van de game, maar na navraag bleken meerdere bronnen hem te vertellen dat het echt de nieuwe titel gaat zijn van de voetbalgame. En het klinkt toch net even minder lekker als je zegt dat je even met je vrienden gaat EA Sports Football Club-en.

Voetbalorganisatie neemt ook stappen

Tegelijkertijd zien we bij de FIFA zelf dat er veranderingen zijn. Zij stellen dat hun naam gebruikt kan worden bij een licentie van een game. Dat zou dus betekenen dat iemand anders de naam kan gaan gebruiken voor hun game. Het zou kunnen dat we dit jaar nog FIFA 23 krijgen, maar dat die na het WK in Quatar wordt omgedoopt tot EA Sports Football Club. De licentie loopt namelijk totdat WK.

Raad van State: FIFA-lootboxes is geen vorm van gokken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen