Mark Hofman
Mark Hofman Games 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Electronic Arts stopt met FIFA en lijkt met deze nieuwe naam te komen

Vorige week werd bekend dat Electronic Arts de naam van zijn jaarlijkse voetbalgame FIFA wil veranderen. Inmiddels wordt duidelijk dat de ontwikkelaar al een nieuwe naam heeft ingediend bij de UK Intellectual Property Office en bij de European Intellectual Property Office.

Nu vragen bedrijven doorgaans ongelofelijk veel patenten aan, maar geven deze wel een goede indruk van waar ze precies mee bezig zijn. Zo krijgen we dus ook een indruk van welke richting Electronic Arts eventueel op zou willen gaan.

FIFA 22 de laatste: wordt dit de nieuwe naam?

Het was even wennen toen Konami eerder dit jaar bekendmaakte dat er een einde zou komen aan Pro Evolution Soccer. Al ging de wijzing verder dan de naam alleen. Dat spel wordt volledig in een nieuw jasje gestoken en zal verder gaan als een free-to-play game. Iets wat Electronic Arts met FIFA niet van plan is. Althans, dat is wat het bedrijf nu zegt.

Opmerkelijk: Electronic Arts wil afscheid nemen van FIFA

Vorige week werd duidelijk dat EA blij is met de release van FIFA 22, maar dat de naam van de game een beetje in de maag van de ontwikkelaar zit. Vandaag wordt bekend dat het bedrijf inmiddels al een nieuwe naam heeft ingediend bij de daarvoor betreffende organisaties. En die nieuwe naam luidt: EA Sports FC.

Een pittige uitdaging

De naam EA Sports FC klinkt misschien niet heel spannend, maar ligt wel in lijn met andere games van de ontwikkelaar. Denk hierbij aan EA Sports College Football en EA Sports PGA Tour. Daarbij zou het ook logischer zijn gezien Electronic Arts voornamelijk bij de UEFA aanklopt voor bepaalde rechten. Al zal het loslaten van de FIFA-naam wel een pittige uitdaging worden voor de ontwikkelaar.

FIFA 22
Gaat de keeper dit tegenhouden? (Afbeelding: Electronic Arts)

Ondanks het feit dat veel mensen bij FIFA eerder denken aan de game dan aan de organisatie, zal het in de eerste jaren even wennen zijn als we opeens titels als EA Sports FC 23 voor de kiezen krijgen. Of dit ook echt zal schelen in de verkoopcijfers weten we niet en tot op heden hebben we ook geen flauw idee hoe blij FIFA hiermee zal zijn.

Dat het pittig is dat een game van dusdanige proporties besluit zijn naam te veranderen, dat mag duidelijk zijn. Het laatste woord zal er dan ook nog niet over gesproken zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!