Twitter maakt subtiel een einde aan je irritante volgers

Apps Wesley Akkerman 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Twitter introduceert een functie die bekendstaat als een ‘soft block’. Je kunt dan een volger verwijderen van je profiel. Die persoon wordt daar niet van op de hoogte gebracht. Maar als diegene erachter komt, dan kan hij of zij je alsnog gaan volgen. Op deze manier hoef je mogelijk minder mensen te blokkeren op het populaire platform.

Soms heb je liever niet dat iemand constant alles ziet wat je post. Dan kun je diegene natuurlijk blokkeren, maar Twitter biedt nu ook de optie voor een zogenaamde ‘soft block’ aan. Je verwijdert dan een volger uit de lijst met volgers, zodat jouw tweets niet meer standaard in zijn of haar overzicht terechtkomen.

Soft block uitdelen op Twitter

Een soft block uitdelen op Twitter gaat gelukkig heel simpel. Je gaat naar je lijst met volgers en zoekt de persoon op die je van je volglijst wil halen. Klik op de drie puntjes aan de rechterkant en selecteer de optie voor het verwijderen van de volger. Die optie wordt ‘Deze volger verwijderen’ genoemd (zie afbeelding).

Twitter
Volgers verwijderen op Twitter (Wesley, je bent ontslagen! Groetjes Mark) (Afbeelding: Wesley Akkerman)

Twitter maakt via zijn eigen website bekend dat de functie naar iedereen uitrolt. Wanneer iemand je niet meer volgt, dan kan diegene alsnog je tweets zien wanneer die je profiel bezoekt. Ook moet je er rekening mee houden dat je nog steeds dm’s ontvangt van hem of haar (tenzij je die optie uitgeschakeld hebt voor je profiel).

Wat ruimte creëren

Soms is een directe blok uitdelen een beetje overdreven. Maar we kunnen ons voorstellen dat het fijn is een beetje afstand te creëren tussen jou en een persoon. Bovendien is het gewoon goed om zelf te kunnen bepalen wie je wel en niet volgt. Voorheen ging dat namelijk ietwat omslachtig; dit proces is toegankelijker.

Twitter zorgt letterlijk voor hoofdpijn (maar gaat daar wel wat aan doen)

Voorheen moest je namelijk iemand blokkeren en deblokkeren om diegene als volger te verwijderen. Natuurlijk kun je ook een slotje gooien op je Twitter-profiel, zodat je helemaal zelf bepaalt wie je wel of niet mag volgen. Maar als je graag een open lijn wil hebben voor communicatie, dan kan dit een prima oplossing zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen