Wil je Netflix’s Squid Game spelen? In GTA 5 kan het nu!

Games Jeroen Kraak 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Squid Game is de populairste serie van dit moment en misschien wel van het jaar. Nu kun je zelf de spellen spelen in GTA 5.

Het succes van Squid Game was voor iedereen een grote verrassing. Niemand zag aankomen dat een Koreaanse serie de wereld zou veroveren. Toch is het Netflix gelukt. Die populariteit slaat natuurlijk ook over op andere media. Zo hebben spelers van de game GTA 5 nu hun eigen Squid Game gecreëerd.

Squid Game ontzettend populair

Squid Game weet te scoren, nog meer dan andere series van de laatste jaren. Het veegt de vloer aan met La Casa de Papel, Bridgerton, Tiger King en andere topseries. Dat succes zorgt er ook weer voor dat andere mensen gaan kijken en zo ontstaat langzaam een hype. De kostuums zijn niet aan te slepen.

Natuurlijk is er al een soort Squid Game te spelen op je computer. Zo was de game Fall Guys ontzettend populair waarbij de spelers allemaal spelletjes spelen waar na elke ronde gamers afvallen. Uiteindelijk blijft er een winnaar over. Goed, Fall Guys is natuurlijk wel wat vriendelijker dan de Netflix serie. Niemand wordt neergeschoten en de spellen zijn ook niet zo crue.

Bloederige spelleltjes in GTA 5?

Een game die wat bloederiger is, is natuurlijk GTA. Qua gewelddadigheid is dat een prima combinatie met Squid Game. Dat hebben de spelers ook door want zij organiseren nu een eigen versie van de Koreaanse serie. Ook jij kunt meedoen. Het enige wat je moet doen is GTA 5 opstarten en naar speciale servers gaan waar mods actief zijn. Natuurlijk hebben de makers van de mod ook een beetje creativiteit toegepast in de manieren hoe de deelnemers afvallen.

Er zijn verschillende Squid Game-spellen te doen in de game. Zo is de Red Light, Green Light, of in het Nederlands Annemaria Koekoek (wie verzint zoiets) te spelen. Spelers worden in een veld neergezet en moeten de overkant zien te bereiken. Een van hen krijgt echter de microfoon en kan de anderen daarmee dwarszitten. Hoe het er allemaal uitziet, zie je hieronder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen